Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
René Tiggelman, Van Langevelde Handelsmaatschappij:

"Uienprijs onder druk door kleinere vraag"

Tholen - Op de uienmarkt is het momenteel erg rustig geworden na de goede export die er tot en met januari was. "Het is toch wel een terugkerend fenomeen in februari. Afrikaanse bestemmingen vallen af, hetzij vanwege overheidsbesluit of door een lagere afname vanwege beschikbaar lokaal product", verklaart sales manager René Tiggelman van Handelsmaatschappij Van Langevelde uit Kruiningen.



"Daarnaast schakelt het Verre Oosten langzaam over op Nieuw-Zeelandse uien en dat maakt het vooral moeilijk om van de middelsortering af te komen. Brazilië neemt nog wel uien af, maar minder dan vorige maand. Ik verwacht wel dat de export naar Brazilië voorlopig nog aanhoudt, maar men is wel afwachtend vanwege de eerste aanvoer van lokale en Argentijnse uien. Het is nog geen probleem om aan uien te komen die geschikt zijn voor de Braziliaanse markt, maar je moet wel goed selecteren", vervolgt René.



"Vanwege de rustige markt staan de prijzen onder druk. De baalprijs voor de middelsortering op Europese bestemmingen ligt rond de 20,50 cent en voor de grove rond de 22 cent en voor Brazilië beur je nog een paar cent meer", vervolgt de uienexporteur. Hij is er niet gerust op dat de situatie snel zal verbeteren. "Ik vrees dat het de komende weken aanmodderen wordt en verwacht geen grote opleving."



Voor meer informatie:
René Tiggelman
Van Langevelde Handelsmaatschappij
Stationsweg 4d
4416 PJ Kruiningen
Tel: 0113-382600
rene@javala.nl
www.javala.nl