Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Holland Strawberry House presenteert Delizzimo aardbei op Fruit Logistica

Deze week voerde Holland Strawberry House een aardbei smaaksessie uit bij The Chefs' Forum in Londen. Top chefs, hospitality studenten en leveranciers van de gastronomie verkozen aardbei Delizzimo als favoriet. Afgelopen december nam Alexandra Duncan van The Chefs' Forum samen met kandidaat-koks van Westminster Kingsway College deel aan een smaaksessie in Nederland.



Hier maakte zij kennis met aardbei Delizzimo van Holland Strawberry House. Net als Alexandra was ook UK Master Chef-kok Franck Pontais was zeer te spreken over Delizzimo. Op Twitter schreef hij: 'Best strawberry I ever tasted by far, give it a go!'

Alexandra besloot daarom om een zelfde smaaksessie uit te laten voeren bij The Chefs' Forum in London, een netwerk organisatie voor top chefs, hospitality studenten en toeleveranciers. Op 25 januari jl. waren 70 participanten uitgenodigd om drie verschillende aardbeirassen te proeven en te becommentariƫren op diverse aspecten. Aardbei Delizzimo werd vergeleken met Sonata uit een Hollandse kas en met een import aardbei Fortuna uit Marokko. Dellizzimo kreeg de hoogste totaal score van 6,6, gevolg door Sonata met een 6,4 en Fortuna met een 4,6. Delizzimo aardbei werd vooral geprezen om zijn prachtige presentatie en heerlijke bite. De aardbei scoorde dan ook significant beter op de prachtig rode externe vruchtkleur.

Delizzimo is een aardbei die in het winterseizoen in een kas geproduceerd kan worden. In tegenstelling tot de standaard rassen wordt het plantgoed voor aardbei Delizzimo rechtstreeks uit zaad opgekweekt. Met dit ziektevrije plantgoed heeft de teler betere mogelijkheden voor een schone productie.

Volgende week wordt aardbei Delizzimo gepresenteerd in Berlijn. Van 3 t/m 5 februari tussen 13:00-15:00 uur nodigt Holland Strawberry House u uit om aardbei Delizzimo te proeven in pure vorm of verwerkt in een heerlijk gerecht van Master Chef Gary Loon op de Fruit Logistica, Hall 3.2, booth C-26.

Meer informatie:
ABZ Seeds
Holland Strawberry House

Vleetweg 12
1619PR Andijk
T: +31 (0)228 515 280
E: info@abz-strawberry.nl
Publicatiedatum: