Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Banketbakkerij Wouter de Graaf bakt al ruim 10 jaar appelbeignets

"Appelbeignet wint elk jaar aan populariteit”"

Tholen - Banketbakkerij Wouter de Graaf bestaat al 25 jaar. In deze periode zijn er veel nieuwe producten ontwikkeld. "Sinds 2005 zijn de appelbeignets opgenomen in het assortiment. Daar hebben we dus al ruim 10 jaar ervaring mee", vertelt George van Diermen. "Vanaf 2013 vind de productie plaats in onze vestiging in Hoogeveen. Hier staat een frituurlijn speciaal ingericht op de productie van beignets."

Hoge vraag

Hij vertelt dat de beignet elk jaar meer aan populariteit wint. "Je ziet ze ook steeds meer in het schap liggen bij zowel de retailers, ambachtelijke bakkers alsook de oliebollenkramen. Op dit moment is de vraag hoog. Klanten vinden ons product vast erg lekker. We draaien al weken met een volle bezetting (24-uurs productie) en dat zal zeker tot 31 december doorgaan." Ondanks de stijging in populariteit van appelbeignets zal de oliebol volgens George nog steeds als hét najaarsproduct gezien worden. "Wie weet, als de vraag blijft stijgen, staan ze over enkele jaren misschien wel op gelijke hoogte en is de appelbeignet even populair als de oliebol."



Jonagold en Elstar
Voor de productie worden de appelen Jonagold en Elstar gebruikt. Deze worden vanaf half september ingekocht. Wouter de Graaf prefereert continuïteit. "Hierdoor proberen wij zo veel mogelijk om met een vaste gecertificeerde leverancier te werken. Je behoudt dan ook meer controle op de kwaliteit, wat voor ons en de klant heel belangrijk is."

Vraag en aanbod

Appelprijzen fluctueren en daardoor ook de prijzen van appelbeignets. "Beignets bestaan uit 40% appel en wij merken het meteen als de prijs hoger is. Het is natuurlijk afhankelijk van vraag en aanbod. Dit jaar liggen de prijzen beduidend hoger dan vorig jaar. Waar we vooral op letten, is de kwaliteit van de appel. Dat is voor ons de belangrijkste factor."

Andere fruitsoorten

Bij de vraag of er ook andere fruitsoorten worden gebruikt voor de productie van beignets antwoord George: "In het verleden hebben wij ooit de ananasbeignet geproduceerd. Dit is echter geen succes geworden. Andere fruitsoorten naast de appelbeignet hebben we op het moment niet. Wel hebben we variatie qua vulling, een appelbeignet met schijf, met potpourri of met schijf en potpourri. Tevens hebben we ze ook in de varianten roomboter en margarine."

Laatste week van het jaar vers
"De laatste 3 maanden van het jaar worden deze geproduceerd (bake-off). Deze variant wordt diepgevroren geleverd aan de klant. De klant bakt deze vervolgens zelf af. In de laatste week van het jaar leveren we vers. Deze logistieke operatie vergt enorm veel inspanning op elk gebied in onze organisatie. Vooral op het gebied van productieplanning en logistiek betekent dit een strakke planning en precisiewerk. Toch krijgen dit toch elk jaar weer mooi voor elkaar. Een prestatie waar wij als organisatie trots op zijn."

Voor meer informatie:
Banketbakkerij Wouter de Graaf B.V.
Snoekbaarsweg 18
Postbus 162
3750 GD Spakenburg
t 033-299 74 99
f 033-298 65 62
w www.wouterdegraaf.nl