Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staay Food Group gaat 'groen' koelen

Voor de Staay Food Group uit Barendrecht wordt dit jaar een nieuwe bedrijfsruimte gerealiseerd in Papendrecht/Alblasserdam. De koelinstallaties die hiervoor worden geplaatst, beschikken over CO2 als koelmiddel. CO2 is een natuurproduct waardoor de belasting op het milieu minimaal is, voor nu en de toekomst. In totaal wordt een koelvermogen van 1.400 kW geplaatst. Een CO2 installatie van een dergelijke omvang is nog niet veel toegepast en dus vernieuwend voor de branche.

Voor de compressoren wordt gebruik gemaakt van meerdere zuigercompressoren per set, de benodigde capaciteit is hierdoor nauwkeurig te regelen. Er is gekozen voor een direct werkend koelsysteem voor een optimaal energie rendement van de installatie.
Er wordt gebruik gemaakt van een computer gestuurde regeling welke op locatie en op afstand kan worden bediend. Deze regeling is op ieder moment uitbreidbaar, ieder component wordt afzonderlijk aangestuurd waardoor de gehele indeling van de ruimtes altijd flexibel blijft.

De installatie valt door het gekozen koelmiddel onder de voorwaarden van de EIA regeling voor 2015. Dit levert voor de aanschaf van de installatie een fikse fiscale subsidie op.

Voor meer informatie:
Huijbregts Koeltechniek
Neerloopweg 34
4814 RS Breda
+31 (0) 76 542 57 34
sandy@huijbregtskoeltechniek.nl
www.huijbregtskoeltechniek.nl

Publicatiedatum: