Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sla en appelen in de top 5 biologische producten verkoop

in 2014 werd er in de VS voor totaal 5,5 miljard dollar aan biologisch product verkocht. Dat blijkt uit een recent gepubliceerd rapport. 78% van die verkoop geschiedt in slechts tien staten. Californië loopt voorop. Daar wordt een omzet van 2,2 miljard gehaald.

De biologische producten die in 2014 verkocht zijn in de VS gaan van zuivel tot proteïne, groenten, fruit en granen. Sla en appelen staan op nummer 4 en 5 in de top 5 biologische basisproducten met een omzet van $264 miljoen en $250 miljoen. Op nummer 1 tot en met 3 staan melk, eieren en vleeskuikens.




Biologische producenten komen sneller van producent naar eettafel omdat hun producten niet ver hoeven te reizen naar de klant. Ongeveer de helft werd verkocht binnen 100 mijl van de boerderij en maar 2% is internationaal verkocht.

Bijna 40 procent van de respondenten gaf aan dat zij van plan zijn om hun biologische productie in de komende vijf jaar te verhogen.

Een resultaten overzicht is beschikbaar op: www.agcensus.usda.gov/Publications/Organic_Survey/ of de Quick Stats database op http://quickstats.nass.usda.gov.
Daarnaast organiseert NASS ook een webinar over de Organic Survey 2014, georganiseerd door USDA Organic Working Group, op 29 september van 13.00 tot 14.00 uur. Om bij het webinar aanwezig te zijn, bezoek www.readytalk.com, bel 1-866-740-1260, en gebruik toegangscode 720 6000.


Klik hier voor het volledige nieuws artikel.

Bron: NASS USDA

Contact informatie:
Krissy Young
Tel: (+1) 202-690-8123 
Publicatiedatum: