Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Theo De Vuyst: "Importeren is voor ons ook dagelijkse kost"

AGF-handel De Vuyst haalt wekelijks producten uit Nederland

Tholen - Theo De Vuyst begon op 16-jarige leeftijd te werken in de bestaande kruidenierswinkel van zijn ouders. Groenten werden toentertijd aangekocht bij de plaatselijke groentekwekers. Vandaag is het bedrijf een mix van winkel, kleinhandel en distributie.

Toen een zelfbedieningszaak in hun tuin werd neergezet, werd het een dagelijkse strijd om de concurrentie het hoofd te bieden. "In diezelfde periode kwam de vraag van enkele restaurants om aan ons te leveren", vertelt Theo. "Dit was een uitdaging en kans tegelijk om een nieuwe weg in te slaan. De manier van werken, het geleverde product en de prijs vielen in de smaak bij de klanten. Mond-tot-mond reclame deed de rest. Voortaan zou de bvba De Vuyst-Meiresonne zich toeleggen op verkoop en leveren aan groot- en kleinhandel alsook aan restaurants. Een weekendwinkel blijft nog altijd open, enkel voor verkoop van groenten en fruit."



Enorm aanbod

Samen met zijn vrouw Ria, zoon Pasquino en enkele personeelsleden runt Theo de zaak in Zelzate. "Leveringen zijn er elke dag van de week, zeven op zeven, als het nodig is", benadrukt de eigenaar. Bij een bezoek aan de AGF-detail in Ahoy, jaren geleden, werd kennisgemaakt met het enorme aanbod aan producten. "Wat aanvankelijk begon met een klein palletje per week bij diverse leveranciers, bleef week na week groeien. Sindsdien rijden we diverse keren per week naar Nederland. We hebben er een netwerk uitgebouwd aan leveranciers en klanten."



Zelf importeren

Theo vertelt dat elke vraag een antwoord krijgt. "Een winkelier zoekt een bijzondere tomaat of een groothandelaar zoekt Chinese knoflook: wij beginnen de zoektocht. Met ons enthousiasme proberen we elke dag opnieuw, het beste te vinden voor de klant. Importeren van diverse producten is hier ook dagelijkse kost. Markten worden door ons bezocht terwijl wij gelijktijdig onze producten kunnen leveren aan groothandelaren. Hierdoor worden afstanden en kosten een haalbare kaart." Volgens hem is deze 'bezigheid' niet of nooit hun werk geweest. "Het is onze passie. De ambitie is, om voor onze klant, het beste product aan de beste prijs te kunnen leveren op een vlotte manier. Het vraagt inzet ook van ons personeel. We proberen daarom flexibel te zijn, ook naar hen toe. Dat is waar een kleine KMO het verschil kan maken. Wij staan kort bij onze klant maar ook dicht bij ons personeel."



Vele jaren zijn ondertussen verstreken. "Ervaring blijven we opdoen en hopen we te kunnen doorgeven aan een volgende generatie De Vuyst. Daarover krijgt u ten gepaste tijd zeker meer informatie. Vandaag sta ik nog altijd op scherp met rondom mij een equipe waar ik trots op ben", besluit Theo.

Voor meer informatie:
BVBA De Vuyst-Meiresonne
Industriepark Rosteyne 21
9060 Zelzate
T: +32 (0)9 342 85 78
F: +32 (0)9 342 81 49
info@bvbadevuyst.be
www.bvbadevuyst.be