Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Herwijnen paddenstoelen bij RTL4

Nieuwe verpakking verlengt houdbaarheid champignons

Tholen - Dit weekend was champignonteler Van Herwijnen uit Kerkdriel te zien op RTL4. Eigenaars Peter en Nettie van Herwijnen bieden hun paddenstoelen aan in een speciale verpakking. Volgens Peter verlengt het nieuwe zakje de houdbaarheid van de paddenstoelen: "Het materiaal ademt rustiger dan het conventionele plastic doosje. Hierdoor drogen de champignons minder snel uit".



Hoelang de houdbaarheid verlengt wordt kan Peter niet precies zeggen maar na een week is het verschil met de normale plastic bakje al te zien. Een ander verschil zit in de productie: "De teelt wordt gestuurd door een rustig schema zodat de champignons op een natuurlijke manier uit groeien. Het verpakken in het zakje gebeurt allemaal met de hand, dit geeft een extra controle op de kwaliteit."



De afzet is volgens Peter het laatste halfjaar flink gegroeid. "We verpakken inmiddels per week zo'n 3000 zakjes champignons en andere paddenstoelen die via de groentenspeciaalzaken en supermarkten zoals MCD, Boon'smarkt en Landmarkt worden afgezet. Ook op internet vinden de paddenstoelen via Deterra en Bonavito hun weg naar de klanten. Daarnaast hebben we in AGF-groothandel Van der Lem een belangrijke afnemer. Consumenten willen toch weer terug naar lokale en gezonde teelt en willen een gezicht bij het product dat ze kopen. Als de klant voor woensdagmiddag 12 uur een bestelling plaatst, heeft hij dat de volgende dag in huis. Klanten denken vaak eerst aan de prijs, maar dan zien ze dat ze door de langere houdbaarheid en de kwaliteit uiteindelijk meer waar voor hun geld krijgen."

Bekijk hier de uitzending terug van RTL's 'Ik zou wel eens willen weten'.

Meer informatie:
Van Herwijnen Champignons
Peter van Herwijnen
E: peter.van.herwijnen@hetnet.nl
W: www.vanherwijnenchampignons.nl
F: www.facebook.com/vanherwijnenchampignons
T: 0418-637468 - 0611889491
Publicatiedatum:
Auteur:
©