Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israëlische vijgen hebben streepje voor op Braziliaanse export

De grootste concurrentie voor Israëlische vijgenexporteurs komt uit Brazilië. De vijgen uit Brazilië worden behandeld met bepaalde chemicaliën om hun houdbaarheid te vergroten. Ongerustheid over de voedselveiligheid van het behandelde fruit zou ervoor kunnen zorgen dat vijgen uit Israël populairder gaan worden in Europa.



"Veel Europese klanten kopen vijgen uit Brazilië omdat deze langer goed te houden zijn", zegt Berto Levy van Gaia Herbs: "maar het poeder dat hiervoor wordt gebruikt is verboden in Israël omdat het te veel chemicaliën bevat. De langere houdbaarheid is positief voor de Braziliaanse exporteurs, maar als er in Europa meer bekend wordt gemaakt over de hiervoor gebruikte middelen dan zou hun populariteit wel eens kunnen afnemen".

"Sommige supermarkten in Duitsland accepteren geen producten die bewerkt zijn met dit poeder. Dit geeft Israëlische exporteurs een voorsprong".

Gaia Herbs grootste activiteit is het exporteren van verse kruiden. Naast kruiden kan het bedrijf ook 3 ton vijgen per week uitvoeren. Als land kan Israël 20 ton vijgen per week exporteren. Het fruit wordt over heel Europa verspreid en een deel wordt naar het Verre Oosten gestuurd. De vijgen kunnen in mandjes worden gekocht en in dozen van 1 kilogram. De prijs ligt momenteel rond de €7,50 tot €8,00 per kilo.



"Vijgen worden al jaren in Israël verbouwd en dit jaar is de kwaliteit en kwantiteit stabiel, zoals in afgelopen jaren. Er komen vrijwel geen nieuwe telers bij en de markt is stabiel".

Voor meer informatie:
Berto Levy
Gaia
Mob: +972 54 6777295
Fax: +972 3 5214598
berto@gaiaherbs.co.il
www.gaiaherbs.co.il

Publicatiedatum: