Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienleveranciers Field Fresh Tasmania verliezen duizenden dollars

Het uienseizoen is voor een deel van de telers in Tasmaniƫ een ramp geworden. Leveranciers van de grootste Tasmaanse uienexporteur Field Fresh Tasmania hebben een groot deel van hun oogst af moeten schrijven dit seizoen. Sommigen verloren hierdoor zelfs tot 150.000 dollar aan inkomsten. Ook de pack-out prijs voor telers scheen veel te laag te liggen. Volgens de laatste gegevens zijn zo'n tien van de bijna dertig telers van Field Fresh Tasmania getroffen.



Goede kwaliteit
Volgens diverse telers is hun oogst in goede kwaliteit afgeleverd bij Field Fresh Tasmania, maar daarna werden deze door het bedrijf afgekeurd met een onduidelijke reden. De Tasmaanse telersvereniging benadrukte aan dat aan dat er geen teken was van ziektes of misoogsten. De gewassen waren in goede staat.

Uien zijn het tweede grootste groentengewas in Tasmaniƫ. Field Fresh Tasmania wilde geen commentaar geven. Vorig jaar was Field Fresh Tasmania nog onderdeel van Webster Limited, maar is toen verkocht aan het bedrijf Sumich. Volgende week zal er een meeting zijn met de telers.

Bron: abc.net.au
Publicatiedatum: