Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel lintprinters geinstalleerd bij uien- wortel- en aardappelverpakkers

Nadat Sarco en Actitec gezamenlijk de nieuwe printers voor het bedrukken van meelooplinten op de markt hebben gebracht, zijn er al inmiddels een aantal succesvol geïnstalleerd. Was de printer aanvankelijk bedoeld voor de uienverpakkers, inmiddels zijn er ook al installaties gedaan bij wortelen- en aardappelverpakkers. De compacte vormgeving zorgt ervoor dat de printerkast eenvoudig op meerdere types machines kan worden opgebouwd, zoals ERC, Manter en Pro-Pak machines.
 
Een robuuste thermische printer wordt in een stofdichte omkasting aan de verpakkingsmachine gebouwd. Als de verpakkingsmachine een volgende zak door de naaimachine voert, wordt meteen het benodigde stuk meelooplint aangevoerd en geprint.



Voorraadreductie
Gebruikers hoeven geen grote voorraden meelooplint met allerlei maten, gewichten en andere aanduidingen meer aan te houden. Eén standaard lint is voldoende. Je bepaalt vervolgens met behulp van het softwarepakket Labelstar wat er aan productinformatie op het lint komt te staan.

Zekerheid
Een automatische lintbewaking zet de verpakkingsmachine stil indien er, om welke reden dan ook, iets fout gaat met het printen of met het aanvoeren van het lint naar de naaimachine. Zo ben je er zeker van dat er geen zakken zonder lint worden afgeleverd.

Exporteurs
Ook voor de exporteurs biedt de lintprinter een duidelijke vooruitgang. De AGF handel verloopt nu eenmaal met pieken en dalen. Vaak moet er ad hoc lint besteld worden, waar dan een halve tot een hele dag mee heen gaat, voordat de verpakker kan starten met het gereedmaken van de order. Met deze printer kan direct de productie worden gestart, omdat ook de speciale linten voor Maleisië, Brazilië enzovoorts, meteen op de verpakkingsmachine worden geprint. Er zijn dan ook geen restanten die vervolgens weggegooid moeten worden.

Traceability
Met deze printer is het ook eenvoudig om speciale velden en codes af te drukken. Bijvoorbeeld een veld wat elke minuut automatisch bijgewerkt wordt met de actuele datum en tijd, om uw eigen traceabilitycode samen te stellen. Of een automatisch ophogend volgnummer. Kortom, de traceerbaarheid van uw producten wordt met deze oplossing een stuk eenvoudiger.


Meer informatie:
Sarco Packaging
Jaap van der Sar
0614-809 696
info@sarcopackaging.com
 
Actitec
Jaap Jansen
0622-930 891
info@actitec.nl
Publicatiedatum: