Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ieren geven 14% uit aan groenten en fruit

Volgens Bord Bia zijn groenten en fruit goed voor 14,3% van de totale supermarktomzet in Ierland. Mike Neary van Kantar Worldpanel toont aan dat de waarde van de versmarkt is gedaald in vergelijking met het voorgaande jaar, terwijl het volume is toegenomen. 

De totale waarde van verse groenten en fruit bedroeg € 1,2 mld. Dit is 0,2% lager dan in de periode tot maart 2014. Voor dezelfde periode steeg het volume met meer dan 7%.

"Consumenten profiteren van de lagere gemiddelde prijzen in de winkels. De jaarlijkse aankoop stijgt met 3% per jaar. Ook de stijging van 3,6% in het volume draagt bij aan de groei," meldt Neary.

Neary zegt ook dat de gemiddelde prijs per kilo daalde met meer dan 7%. Dit heeft de stijging in de omzet aangemoedigd. Het gaat om aardappelen, groenten en fruit.

De waarde van groenten daalde met 0,3%, maar het volume steeg met 6%. Bij het fruit steeg zowel de waarde als het volume. "Aardappelen kregen te maken met de grootste veranderingen. De waarde daalde met 16%. Dit werd enigszins gecompenseerd door een volumestijging van 13%," zei Neary.

Publicatiedatum: