Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanaf 2016 verkrijgbaar bij Krings Obstbau

"Nieuw appelras populairder dan Elstar"

Tholen - Het Duitse bedrijf Krings Obstbau heeft een areaal van 120 hectare met diverse appelrassen. Het bedrijf komt binnenkort met een nieuw appelras op de markt en zal de exclusieve verdeler zijn in Duitsland. Krings heeft een commerciële overeenkomst getekend met ABCz voor de appel 33/1/77. ABCz sloot eerder een licentieovereenkomst af met de veredelaar Better3Fruit.



Eerste commerciële volumes in 2016
"De appel 33/1/77 werd door ons ontwikkeld en geselecteerd om zijn uitzonderlijke smaak en textuur. Als de consument deze appel geproefd heeft, zal hij overtuigd zijn", vertelt Herbert Knuppen van Krings. Het is een kruising tussen de Golden Delicious en een schurftresistent ras. De appel bloeit als een Golden Delicious en kan worden geoogst vanaf eind september. De smaak is zoet, sappig, aromatisch en met een 'bite'. De kleur is rood met een groen/gele achtergrond. Hij is lang houdbaar en ook na bewaring blijft de appel knapperig." De appel 33/1/77 zal in het begin van het volgende seizoen een naam krijgen. Momenteel zijn er 5.000 bomen geplant en de komende vijf jaar wil men een areaal van 50 hectare bereiken in Duitsland. De eerste commerciële volumes worden verwacht voor seizoen 2016.

Populairder dan Elstar

Herbert Knuppen van Krings: "Na vijf jaar testen zijn we overtuigd van de appel 33/1/77. Deze kan worden bewaard tot juni en wordt niet vettig. "We zijn er zeker van dat 33/1/77 retailers kan overtuigen vanwege de houdbaarheid en ook de consument zal snel worden overtuigd door de krokante smaak. "Bij verschillende testen kwamen we erachter dat de 33/1/77 populairder was dan de Elstar."

Voor meer informatie:
Herbert Knuppen
KFL GmbH - KRINGS Früchte Logistik
Siemensstr. 1
D-53359 Rheinbach
Tel.: 0049-2226-9265-0
Fax: 0049-2226-9265-90
www.w-krings.de