Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
door overname eigendomsrechten van Zwitsers bedrijf Samro

Tolsma-Grisnich biedt nu ook kluiten- en stenenscheiders aan

Tolsma-Grisnich in Emmeloord heeft deze week overeenstemming bereikt over de volledige overname van de eigendomsrechten van de kluiten- en stenenscheiders van het Zwitserse bedrijf Samro. Dit bedrijf heeft een rijke historie op dit vlak. Met de overname zet Tolsma-Grisnich een belangrijke stap in de verbreding van haar assortiment.



Het unieke principe van de huidige generatie kluiten- en stenenscheiders van Samro berust op het magnetiseren van stenen en kluiten in de droge productstroom, die vervolgens door sensoren herkend worden. Met pneumatische uitstoters worden ze verwijderd uit de productstroom. De bediening van de machine is zeer eenvoudig. Uitsluitend de gevoeligheid van de sensoren moet worden ingesteld. De rest gaat volledig automatisch.

De kluiten- en stenenscheider is leverbaar met een capaciteit van 20 tot 50 ton product per uur en wordt vooral toegepast in de verwerking van aardappelen en uien. Het reinigingsresultaat bedraagt bij een volledige benutting van de capaciteit 95%. De machine is geschikt voor zowel akkerbouwers als de verwerkende industrie en is als losse component inzetbaar in een verwerkingslijn maar kan ook in een vaste opstelling worden opgesteld. Door de efficiƫnte manier van werken is de investering binnen enkele jaren terug verdiend. Tolsma-Grisnich ziet goede afzetmogelijkheden voor de kluiten- en stenenscheider in Nederland en haar belangrijke exportregio's.

Publicatiedatum: