Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Uienareaal blijft stabiel

De vraag naar uien is momenteel stabiel. De prijzen liggen iets lager dan de afgelopen twee seizoenen. Het areaal in Idaho-Oregon is stabiel en bedraagt ongeveer 8.100 ha. Dit levert jaarlijks, geoogst en verpakt, een hoeveelheid van 30.000 vrachtwagens van 18.000 kilo op. "Onze uien worden vooral gebruikt door verwerkers," vertelt Chris Woo van Murakami Produce. "Daarna gaan we naar ketens en groothandelaren."

Murakami Produce plant zijn uien in maart en oogst van half augustus tot eind oktober. De volumes kunnen opgeslagen worden tot eind april. De meeste uien hebben een diameter van ongeveer 7 centimeter. 85% van de productie bestaat uit gele uien, 10% uit rode en 5% uit witte. 

"Het grootste deel van onze uien worden verkocht binnen de Verenigde Staten," zegt Woo. "Onze belangrijkste exportbestemmingen zijn Canada, Mexico, Panama, Japan en Taiwan."

Voor meer informatie: 
www.potandon.com/
Publicatiedatum: