Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen stinkende adem en tranen door ui

Asda zal deze week een nieuwe rode ui introduceren, die geen stinkende adem en tranende ogen veroorzaakt. Deze nieuwe, zoete, rode ui is minder scherp dan andere rassen: "milder, sappiger en knapperiger", stelt teler Alastair Findlay.

Findlay is lid van Bedfordshire Growers: een Britse landbouwcoöperatie, die kleinere telers in staat stelt om hun producten aan supermarkten te verkopen. Hij werkte 20 jaar aan de ontwikkeling van het nieuwe ras en proefde per jaar 500 uien om de smaak te verfijnen. Meer dan 40 ton van de uien zijn dit weekend in de schappen van Asda verkrijgbaar voor 1 euro per pak.

Vóór de jaren 1990 werden er geen rode uien geteeld in het Verenigd Koninkrijk, maar vanwege de populariteit en veelzijdigheid van het ras is de rode ui nu goed voor 20% van de totale verkoop in het VK.
Publicatiedatum: