Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Tatsiana Lysenka: "We schaken op meerdere borden tegelijk"

Fruitbook Nederland sterk in Israëlisch product

Tholen - Vandaag bestaat Fruitbook Nederland een half jaar. Het bedrijf wordt geleid door Tatsiana Lysenka, die vanuit Barendrecht groenten en fruit naar Europese bestemmingen exporteert. Aandeelhouder van het bedrijf is Pechatnikov Arkadiy uit Sint-Petersburg, die in 2007 startte met zijn Russische handelsonderneming Fruitbook. Hij is van Joods origine en beschikt over een groot netwerk aan Israëlische groente- en fruitleveranciers. Doelstelling van de Nederlandse vestiging is om zelfstandig de afzet van deze leveranciers af te zetten op de Europese markt.



Russisch embargo
Een snelle rekensom leert dat Fruitbook Nederland precies een week na de Russische importboycot van start ging. "In eerste instantie was het plan om veel naar Rusland te exporteren, maar door het embargo ging daar een streep door", vertelt Tatsiana. "We hebben lang nagedacht wat we moesten doen en hebben toch besloten om het bedrijf te starten. Tijdens de World Food Moscow hebben we ons bedrijf voor het eerst gepresenteerd en vanaf november is de verkoop echt gaan lopen."



"We verkopen nog wel naar Rusland, maar richten ons op heel Europa. Ook hebben we klanten in Oekraïne en Wit-Rusland. Naar Rusland nemen we geen risico's en werken we alleen op basis van vooruitbetaling. Dan vallen er al veel klanten af. Natuurlijk hoop ik dat de Russische markt weer opengaat voor groenten en fruit uit de EU. Niet alleen om handel te doen, maar ook omdat de Europese markt dan wat stabieler wordt. We zullen ons hoe dan ook niet meer puur op de Russische markt gaan focussen. Liever schaken we op een aantal borden tegelijk."



Israël
Met name met Israëlisch product is Fruitbook Nederland sterk: "Paprika's, granaatappelen, avocado's, mandarijnen. We bieden het hele Israelische pakket aan", somt Tatsiana op. Twee weken terug werd Fruitbook Israël gestart om zelf de kwaliteitscontrole in Israël ter hand te nemen en bij de bron afspraken te maken met de leveranciers. "Het paprikaseizoen loopt met de nodige ups en downs. Momenteel zit de prijs weer in de lift. Vanwege een tekort in de markt zijn ook de prijzen van de avocado's momenteel erg goed."



Een half jaar na de start is Tatsiana erg tevreden over de start van Fruitbook. "Ik ben trots op de resultaten, die we in de afgelopen maanden hebben geboekt. We hebben een goede naam opgebouwd. Aan het krediet dat bedrijven ons nu al geven, zie je dat er vertrouwen is. Ik ben ervan overtuigd dat we potentie hebben om verder te groeien."

Voor meer informatie:
Tatsiana Lysenka
Fruitbook
Oosteinde 5
2991 LG Barendrecht
Tel: +31 180 769245
info@fruitbook.nu
www.fruitbook.nu