Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten winnen prijs voor uienschiller

Het schillen van uien zal voortaan voor minder tranen zorgen. Dit dankzij een groep Universiti Teknologi studenten in Maleisië, die een uienschiller hebben ontworpen.
De uienschiller, genaamd Peel-O, is de uitvinding van studenten van de faculteit educatie. De uitvinding won de award voor de "Best of the Best"-creatie in de 7e Innovation Competition.

De groepsleider van Think Po, Noor Khairul Azwan Yusoff, 25, zei dat het idee ontstond na een onderzoek waaruit bleek dat er vraag was naar een dergelijk product. Het team bestond uit Noor Khairul, Nuraisyah Ahmad, 22, en Anuar Mohammed, 29, die een prijs wonnen van 1,400 Maleisische ringgits (€ 328). De machine kan tot 1 kg aan elke keer, maar de uien moesten eerst drie minuten worden geweekt om het proces makkelijker te maken.

"Het ontwerp werd geïmproviseerd uit een wasmachine. Het is voor een deel gemaakt uit herbruikbare materialen. De kostprijs van de machine is slechts 230 ringgits (€ 54). Het kostte ons ongeveer 10 weken om de machine uit te vinden. Het is bedoeld om de duur van het schillen te verkorten en de arbeidskrachten te verminderen." De machine kan op de markt worden verkocht, maar is nogal prijzig. Peel-O is ontworpen voor kleinschalige bedrijven en is gemakkelijk te hanteren en te onderhouden.

Publicatiedatum: