Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jaap van der Sar: "Capaciteit van 100 verpakkingen per minuut"

Manter MD20 weger gedemonstreerd tijdens Sarco Kleinpak Dagen

 

Tholen - Van dinsdag 18 tot en met donderdag 20 november organiseerde Sarco Packaging de Sarco Kleinpak Dagen in Kapelle. Aandachtstrekker was de Manter MD 20, een 20-baks weger met daaronder twee clip-machines voor het verpakken van uien met een capaciteit van 100 verpakkingen per minuut. Ook voor citrus en aardappelen kan de machine worden ingezet.



Een andere noviteit was een clip-machine met een nieuwe innovatieve sluittechniek, die afkomstig is van de vleesindustrie. Deze clipper sluit het net, met label en een kunststof clip. Veel verpakkers kwamen een kijkje nemen om de lijn in het werk te zien. "In de Verenigde Staten is Manter marktleider op kleinpakgebied, maar in Nederland zijn we hier nog minder mee bekend. Deze dagen zijn een mooie gelegenheid om te demonstreren dat Manter goed thuis is in het kleinverpakken", zegt Jaap.



"De MD 20 - met twintig weegschalen in twee rijen van tien tegenover elkaar - is optimaal om producten op hoge snelheid klein te verpakken. De weger is te combineren met alle soorten verpakkingsmachines en wordt bediend door middel van een gebruiksvriendelijk touchscreen". Daarbij kun je makkelijk bij de vulbakken om die schoon te maken", vertelt Jaap. "Deze weger is dit jaar ontwikkeld en draait in Amerika al op meerdere bedrijven. In Europa is er zeker interesse, maar met zo'n lastig uienjaar houden veel bedrijven de hand nog op de knip."



Jaap toonde zich tevreden over de Sarco Kleinpak Dagen, waarin het naast Manter ook de merken Ilapak en Pronova presenteerde, inclusief tal van verpakkings-materialen. "Overdag was het vrij rustig, maar met name 's avonds zijn veel bedrijven een kijkje wezen nemen. Ze hebben hierdoor een goed beeld kunnen krijgen van onze mogelijkheden met het huren of kopen van nieuwe en gebruikte weeg- en verpakkingsmachines en verpakkingsmaterialen."



Voor meer informatie:
Jaap van der Sar
Sarco Packaging
Rondgang 21
5311 PB Gameren
Tel: 0418-562553
Fax: 0418-561338