Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rene Tunker en Edwin Steenbergen:

"Vliegende start Van den Bos Freshpartners "



Tholen - Op 1 november 2013 opende Van den Bos Freshpartners een volledig gerenoveerd koelhuis op ABC Westland in Poeldijk. Hoewel de Van den Bos Groep van oorsprong gespecialiseerd is in de internationale verkoop en gekoelde op- en overslag van leliebollen, paste de uitbreiding in de strategie van de groep om zich verder te ontwikkelen als logistiek dienstverlener. Met werknemers die jarenlange ervaring hebben in de AGF-sector biedt het koelhuis een volwaardig pakket aan diensten, waarbij een klant naar keuze de logistieke afhandeling gedeeltelijk of geheel kan uitbesteden. Dit betreft onder meer gekoelde op- en overslag, cross docking, douane afhandeling, KCB inspectie, container- en distributietransport, verpakken, ompakken, sorteren en kwaliteitscontrole.



Tevreden

Begonnen met vier medewerkers, zijn de activiteiten inmiddels behoorlijk uitgebreid en wordt momenteel zelfs extra ruimte bij gehuurd. Directeur Edwin Steenbergen en operationeel manager Rene Tunker blikken dan ook tevreden terug op de eerste tien maanden. "De IFS, SKAL- en AEO-certificering hadden we vrij snel rond en we hebben de activiteiten stapsgewijs uitgebreid. We hebben een scherpe focus bij de acquisitie. We richten ons met name op bedrijven die de totale logistiek willen uitbesteden. Deze bedrijven eisen naast de primaire vakkennis vooral betrokkenheid, flexibiliteit, pro-actief optreden en maximale aandacht voor het behoud van de kwaliteit van het product. Dit geldt naast de gekoelde opslag uiteraard ook voor de overige diensten met toegevoegde waarde. We mikken niet op enkele grote klanten, maar kiezen bewust voor spreiding. Kennelijk is er met deze focus en benadering ruimte in de markt. Onze naam gaat snel rond en in de loop van het jaar hebben we behoorlijk wat klandizie gekregen, zowel nationaal als internationaal."


Uitreiking AEO-certificaat

Van den Bos Freshpartners beschikt op de nieuwe locatie over 2.500 palletposities, verdeeld over 21 verschillende koelcellen. Deze zijn grotendeels voorzien van vloerverwarming voor een optimale beheersing van temperatuur (-2°C tot +20 °C) en luchtvochtigheid. "Vanwege de roots van Van den Bos in het bollen- en bloemensegment en de hierdoor beschikbare specifieke kennis, slaan we in het seizoen ook producten als heesters, stamrozen en amaryllissen op en drogen wij pluggen voor uitgangsmateriaal in de sierteelt. Ook beschikken wij over diepgaande kennis van gespecialiseerde producten als gember, knoflook en Argentijnse peren. Jaarrond geeft deze variëteit aan producten en diensten een mooie spreiding en past het in onze brede benadering. "Pallets in- en uitrijden kan iedereen, maar met specifieke toegevoegde waarde in combinatie met een hoge mate van betrokkenheid naar onze klanten kun je je in het concurrentieveld prima onderscheiden", vertelt Edwin.



Blijven ontwikkelen

Binnen het pand van Van den Bos Freshpartners wordt aan haar klanten desgewenst ook een deel van de kantoor- en/of expeditieruimte verhuurd, zoals aan OTC Holland en Hartman Expeditie. Zo maakt Arava Holland na een uitstapje in Bleiswijk binnenkort weer een comeback naar Poeldijk in het pand van Van den Bos Freshpartners. "Ook in die zin zijn we op zoek naar duurzame relaties", vertelt Rene. Op de vraag wat de grootste uitdaging is voor de toekomst, antwoordt hij: "Dat is om de dienstverlening kwalitatief zo hoog te houden, dat we onderscheidend blijven. Daarom is het noodzaak dat we ons blijven ontwikkelen en niet op de lauweren gaan rusten. Klanten moeten bij ons dagelijks ervaren dat ze er toe doen. We streven niet naar een omzetverdubbeling, maar willen groot genoeg zijn om een volwaardig pakket en kwaliteit te kunnen bieden, maar tegelijkertijd wel wendbaar en flexibel blijven."



Voor meer informatie:
Van den Bos Fresh Partners
ABC Westland 401
2685 DE Poeldijk
T: +31 174 612111
M: +31 6 20132763
rene.tunker@vandenbos.com
www.vandenbosfreshpartners.com