Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rode uien helpen tegen allergieën

Uien zijn medicinale talenten - dat geldt met name voor de rode uien, omdat deze meer plantaardige afweerstoffen bevatten dan lichte soorten. Een aantal gezondheidsvoordelen op een rijtje:

Vrije luchtwegen: de etherische oliën van de ui werken ontstekingsremmend en bestrijden bacteriën. Daarmee voorkomen ze verkoudheid en hoesten.

Allergieverlichting: dankzij haar quercetine kan de rode groente helpen tegen hooikoorts en co. Want deze biologisch actieve stof blokkeert precies die cellen in het lichaam die bij allergische reacties histamine afgeven. Een overschot aan dit weefselhormoon brengt allergische reacties teweeg zoals jeukende, tranende ogen of een loopneus.

Schone aderen:
uien zijn ook goed voor het hart en de bloedsomloop. Want haar secundaire plantenstof alliine laat het cholesterolgehalte in het bloed dalen en gaat daarmee het ontstaan van aderverkalking (arteriosclerose) tegen. Daarnaast werkt alliine ook anti-oxiderend, waardoor het kanker kan voorkomen. Het adenosine in uien gaat bovendien trombose tegen.

Sterke afweer: met substanties zoals saponinen en fenolzuren versterkt de groente ons immuunsysteem. Zo maken uien weer fit bij een verkoudheid of andere infecties.
Publicatiedatum: