Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nieuwe stortbak veel geschikter voor plantuien"

Spitsuur bij Aaldering Bio-ui

Tholen - Het zijn drukke tijden bij Sorteer- en Pakstation Aaldering Bio-ui in Biddinghuizen. Zo is het team al sinds 26 juni bezig met de ontvangst van de biologische plantuien. "Deze uien ontvangen we met onze nieuwe stortbak, die veel geschikter is om de groene uien netjes te verwerken. We zijn dus helemaal klaar voor het nieuwe uienseizoen", vertelt Guido Aaldering.



Hij geeft aan dat de nieuwe stortbak veel groter en breder is en dus veel meer ruimte biedt dan de bak die voorheen gebruikt werd. "Deze grote stortbak is met name erg geschikt voor de ontvangst van de groene uien. Er is veel meer ruimte. Met deze nieuwe stortbak gaan we mee met de nieuwe ontwikkelingen. Zo sta ik zelfs met mijn ogen te knipperen bij het zien van 20 tons kippers."



Aaldering heeft nog rode en gele importuien op voorraad en nu dus ook weer volop biologische uien van Nederlandse bodem. "De afgelopen week hebben we de laatste rode uienoogst 2013 afgerond, zijn bezig met de import uien aan het afronden en erg druk met de nieuwe oogst van plantuien en sjalotten."



Volgens Guido is zo'n zestig procent van de uien die aangeleverd worden afkomstig uit de Flevopolder. "De plantuien die we nu ontvangen zijn van Tom en Tineke Saat van De Stadsboerderij in Almere. Ook is Warmonderhof gisteren begonnen met het rooien van de plantuien en deze zullen vanaf vandaag bij ons binnenkomen. En de rode uien zijn afkomstig van Maatschap Sjaak en Aga Twisk uit Biddinghuizen. Zij hebben vorige week de laatste rode uien en sjalotten uit de oogst van 2013 afgeleverd. Tevens hebben we sjalotten van iets verder weg. Deze zijn van bioteler Reindert Kuiper uit Hensbroek."


De groene plantuien.

De groene plantuien moeten na binnenkomst een week drogen voordat het team van Aaldering, bestaande uit gemiddeld acht man, de uien kan gaan afstaarten. "We beschikken hiervoor over voldoende droogcapaciteit en het is in dit proces vooral van belang om de ontwikkeling van de ui goed in de gaten te houden. We zitten er dus bovenop."


Van het land tot de sortering.

Bewust enkel biologisch

Guido vertelt dat het bedrijf elk jaar een klein beetje groeit. "Dit komt volgens mij doordat we goed zijn in wat we doen. Zo maken we van ieder monster uien een onafhankelijk kwaliteitsrapport. Onze klanten waarderen het ook dat we bewust alleen biologische uien verwerken. Dit geeft extra vertrouwen."

Voor meer informatie:

Guido Aaldering
Sorteer- en Pakstation Aaldering Bio-ui
Wentelploeg 2
8256 SN Biddinghuizen
0321 331364
06 53398164
info@bio-ui.nl
www.bio-ui.nl