Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Weber Paneel en Weber Koudetechniek

Weber Koeltechniek doorgestart in twee onderdelen

Na ruim 45 actief te zijn geweest in de koeltechniek heeft Weber Koeltechniek begin dit jaar faillissement aan moeten vragen. Direct is gestart met het zoeken van nieuwe partners, die bereid waren vanuit deze situatie een nieuwe start te maken.



Deze partners zijn gelukkig zeer snel gevonden en sinds maart is de organisatie doorgestart in twee delen:

Erik Weber Paneel B.V. heeft het klimaatdeel en de service-ondersteuning van Weber Koeltechniek overgenomen. Zijn bedrijf is hiervoor perfect ingericht en in zijn handen komen deze beide activiteiten het best tot zijn recht. De nieuwe naam wordt 'Weber Klimaattechniek'.

De koudetechniek activiteiten (Koel-/vriesinstallaties en koel-/vriescellen) is ondergebracht in "Weber Koudetechniek". Samen met de zusterbedrijven ColdMax BV (specialist in vacuümkoeling) en Pack TTI (die o.a. actief is met de levering van plant-, oogst- en verpakkingsmachines voor de landbouw) wordt gebouwd aan een nieuwe toekomst, waarbij de synergie voordelen maximaal benut zullen worden.


  • De nieuwe Koudetechniek organisatie is klein, maar slagvaardig: Dit betekent voor de klanten een attractieve prijsstelling, meer ruimte voor specifieke oplossingen waar nodig, maar toch de vertrouwde service (die grotendeels door Weber Klimaattechniek zal worden verzorgd).
  • Weber Koudetechniek gaat deel uitmaken van een financieel zeer gezonde groep bedrijven, die dankzij een sterk producten portfolio en een gerichte groeistrategie de afgelopen jaren zeer succesvol is
  • Voor de Nederlandse markt betekent dit dat Weber Koudetechniek niet alleen de "bekende" producten aan kan bieden, maar ook nieuwe productlijnen toe kan voegen, die ook voor de bestaande klanten zeer interessant kunnen zijn, waaronder een lijn vacuümkoelers, in Azië gebouwd, met Europese componenten. Zusterbedrijf ColdMax Europe is in dit segment binnen 3 jaar na introductie de grootste speler in de markt geworden.
  • De producten van Weber Koudetechniek passen perfect in de internationale strategie van "moederbedrijf" Strade Consult en Weber kan hierdoor optimaal profiteren van haar brede Europese marktkennis en contacten.



Oude bekenden zijn ook weer in de nieuwe organisatie actief. Na een korte periode van betrekkelijke rust zal Weber Koudetechniek dit jaar weer actief gaan werken aan betaalbare, klantgerichte oplossingen.

Voor meer informatie:
Hans Juursema, eigenaar
Mob: 06 44 738 519
Publicatiedatum: