Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: biomarkt zet groeikoers voort

De Duitse biomarkt zet haar groeikoers voort, meldt de Duitse website Fruchthandel.de. In 2013 gaven de Duitse huishoudens in totaal 7,55 miljard euro uit aan biologische levensmiddelen en dranken. Dat is zeven procent meer dan in 2012, toen men er 7,04 miljard euro aan uitgaf.

De cijfers zijn berekeningen en schattingen van marktexperts uit de biobranche op basis van gegevens van de marktonderzoeksinstituten GfK, Nielsen, BioVista en Klaus Braun Kommunikationsberatung. Daarmee is de biomarkt in 2013 ongeveer net zo sterk gegroeid als reeds in 2012. "De consumenten letten bij het boodschappen doen steeds meer op producten, die biologisch en bijzonder duurzaam geproduceerd werden. En natuurlijk waarderen ze ook de kwaliteit en smaak van deze producten. De omzetstijging van zeven procent toont aan dat de Duitse biobranche veel potentieel heeft. De verkoop van biologische producten is nog steeds een succesverhaal met goede perspectieven voor de toekomst", zei voormalig minister van Landbouw Hans-Peter Friedrich voorafgaand aan de Biofach-beurs in Nürnberg.
Publicatiedatum: