Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gevolgen verbod synthetische koudemiddelen inzichtelijk op Uitfaseren.nl

Bedrijfsvoering in gevaar door uitfasering koudemiddelen

 Vandaag is de nieuwe website www.uitfaseren.nl gelanceerd. Deze site biedt ondernemers alle belangrijke informatie over de gevolgen van de verplichte uitfasering voor steeds meer synthetische koudemiddelen, die worden toegepast in koel- en vriesinstallaties. De veranderende wetgeving roept veel vragen op bij ondernemers. Ondernemers kunnen op de site terecht voor het laatste nieuws rond de uitfasering van R22 (Freon 22) en andere synthetische koudemiddelen.



Uitfasering
In Nederland staan nog minstens 1,5 miljoen koeltechnische installaties met synthetische koudemiddelen, bijvoorbeeld in de chemie, olie- en gas, land- en tuinbouw en foodsector. Ook airconditioners en ICT-datacenters maken er gebruik van. De bestaande regels voor het gebruik van een aantal synthetische koudemiddelen worden aangescherpt als gevolg van een strenger Europees milieubeleid. De Europese Commissie heeft het gebruik van het chloorhoudende R22 vanaf 1 januari 2015 verboden. Stoffen die de kwaliteit van bodem, water en lucht aantasten worden steeds actiever bestreden. Daarom heeft de Europese Commissie een wetsvoorstel voorbereid voor om ook andere groepen koudemiddelen te verbieden. Het Europees Parlement stemt over dit voorstel op 11 maart a.s. Hierbij staat het gebruik van onder meer de koudemiddelen R507 en R404 ter discussie.

Frank van der Heijden, initiatiefnemer van www.uitfaseren.nl en directeur van Cofely Refregiration: 'De nieuwe wetgeving over synthetische koudemiddelen heeft grote gevolgen voor ondernemers. Op termijn zal het gebruik van synthetische koudemiddelen in koel- en vriesinstallaties verder teruggedrongen worden. Bepaalde groepen koudemiddelen zullen zelfs geheel verboden worden. Bij een lekkage dreigt een koelinstallatie dan langdurig uit te vallen. De continuïteit van veel bedrijfsprocessen loopt hiermee gevaar. Met www.uitfaseren.nl willen we ondernemers uitgebreid informeren over gevolgen van het verbod en hen helpen om zich op deze veranderingen voor te bereiden.'


Publicatiedatum: