Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Palletladingen in enkele uren teruggekoeld

Nijssen demonstreert Filacell tijdens Fruit Logistica

Tijdens de Fruit Logistica in Berlijn toont Nijssen een demonstratiemodel van de innovatieve Filacell® pre-coolsysteem. Daarmee geeft Nijssen letterlijk een inkijkje in de technologie van natte doorstroomkoeling. Het door Nijssen ontwikkelde Filacell®-systeem staat alom bekend als het veiligste en snelste terugkoelsysteem ter wereld. Het koelt en bevochtigt de lucht gelijktijdig met behulp van koud water. De uitblaaslucht kan daardoor nooit lager worden dan 0°C. Bevriezing van de producten is dus uitgesloten. Omdat niet ontdooid hoeft te worden, kan met constante temperatuur doorlopend gekoeld worden.


demo-unit Fruit Logistica

Vochtverlies gehalveerd, langer houdbaar
Door een van vocht verzadigde koele luchtstroom (98%-99% RV) langs het warme fruit te blazen, wordt nagenoeg zonder vochtverlies warmte aan de producten onttrokken. Condensatie op de producten treedt niet op. Zo worden kwaliteitsverlies én gewichtsverlies beperkt tot het minimum. Ten opzichte van andere vormen van voorkoelen wordt het vochtverlies gehalveerd. Door de constante temperatuur en constante hoge luchtvochtigheid verlengt Filacell® ook de houdbaarheid van producten. Met het Filacell®-koelsysteem zijn versproducten als groente, fruit en snijbloemen twee tot drie keer langer houdbaar dan met conventionele koelsystemen.



Palletladingen in enkele uren teruggekoeld
Bovendien bevat het systeem, door zijn interne ijsbank, een grote koudebuffer. Het terugkoelen verloopt op deze wijze daarom veel sneller. Met behulp van doorstroomkoeling kunnen palletladingen in enkele uren op de gewenste lage temperatuur worden gebracht, omdat koude lucht gedwongen wordt dóór de verpakking te stromen. Vooral bij kort houdbare producten is dit van groot belang. Hoe sneller wordt teruggekoeld middels het Filacell®-systeem, hoe geringer het vochtverlies en hoe langer de houdbaarheid.



Diverse AGF-bedrijven in binnen- en buitenland maken reeds naar volle tevredenheid gebruik van het Filacell®-systeem. Ook voor toepassing in klimaatkamers met hoge RV regulering is Filacell® uitermate geschikt.

Nijssen is te vinden in het Holland Fresh Group Paviljoen - hal 3.2, stand D-10.

Voor meer informatie:
Nijssen Koeling BV, Leiden
071 – 5216214
sales@nijssen.com
www.nijssen.com
Publicatiedatum: