Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese consumenten willen strengere en geharmoniseerde bio-regelgeving

Europese consumenten hebben veel vertrouwen in biologische producenten en pleiten voor strengere regels op EU-niveau. Dit zijn twee van de belangrijkste elementen uit een verslag over de openbare raadpleging over de toekomst van de biologische landbouw die vandaag gepubliceerd werd door de Europese Commissie.

Er was grote belangstelling voor de online raadpleging, die in de eerste helft van 2013 plaatsvond. Dit blijkt uit de bijna 45.000 reacties.

Uit het rapport blijkt dat het consumentenvertrouwen in biologische producten erg hoog is (71%). Het merendeel (83%) van hen gaf aan vooral bio-producten te kopen uit bezorgdheid over het milieu en omdat ze vrij zijn van GMO en residuen van chemische gewasbeschermingsmiddelen (81%).

De overgrote meerderheid van de respondenten, namelijk 78%, heeft aangegeven dat zij bereid zijn om meer te betalen voor biologische producten.



Uit het rapport blijkt ook dat er veel behoefte is aan geharmoniseerde regels op EU-niveau. 74% van de respondenten heeft een verzoek gedaan voor versterking van de Europese biologische norm en 86% pleit voor uniforme biologische regels in de hele EU.

Meer dan de helft van de ondervraagden zien de noodzaak voor een sterke verbetering van het Europese controlesysteem voor biologische producten.

De resultaten van de openbare raadpleging zal de lopende herziening van het politieke en juridische kader voor de biologische landbouw in Europa voeden. De algemene strategie zal begin 2014 bekend gemaakt worden.

Klik hier voor het rapport.
Publicatiedatum: