Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vegan Vega Taste Experience Van Gelder

Gerrit van Gelder reist de wereld rond op zoek naar plantbased producten voor het vegan en vega assortiment bij Van Gelder
Gerrit van Gelder reist de wereld rond op zoek naar plantbased producten voor het vegan en vega assortiment bij Van Gelder
Op talloze wijze kunnen paddenstoelen dienen als vleesvervanger.
Op talloze wijze kunnen paddenstoelen dienen als vleesvervanger.
Ook nieuw in het assortiment: gemakkelijke smaakmakers voor het bereiden van vegetarische en veganistische maaltijden
Ook nieuw in het assortiment: gemakkelijke smaakmakers voor het bereiden van vegetarische en veganistische maaltijden
In close up: jalapeno peper ringen, rode peper ringen, ontzaad en gembertheeschijfjes
In close up: jalapeno peper ringen, rode peper ringen, ontzaad en gembertheeschijfjes
Peter Maas en Dries Hofman leveren diverse kant-en-klare sausen. De basis Hollandaise saus hoeft alleen even opgewarmd te worden en is heerlijk over groenten.
Peter Maas en Dries Hofman leveren diverse kant-en-klare sausen. De basis Hollandaise saus hoeft alleen even opgewarmd te worden en is heerlijk over groenten.
Arend van den Berg van Bikl. Ze maken gefermenteerde augurken en cornichons vol smaak, steranijs & citroen, rozemarijn & knoflook, mosterd & dille of hot& spicy. Dit willen ze doorontwikkelen en gefermenteerde producten maken van overschotten of afgekeurde Hollandse groenten. Bloemkool is heel geschikt om te fermenteren, vertelt Arend.
Arend van den Berg van Bikl. Ze maken gefermenteerde augurken en cornichons vol smaak, steranijs & citroen, rozemarijn & knoflook, mosterd & dille of hot& spicy. Dit willen ze doorontwikkelen en gefermenteerde producten maken van overschotten of afgekeurde Hollandse groenten. Bloemkool is heel geschikt om te fermenteren, vertelt Arend.
De Hollandaise saus
De Hollandaise saus
Noel van Natural Nature Food & Health, het bedrijf specialiseert zich in het maken van (h)eerlijke smaakmakers zonder toevoeging van geur,- kleur,- of smaakstoffen. Te proeven waren bijvoorbeeld gefermenteerde little gem en verschillende soorten zoetzure groenten als bloemkool, knolselderij winterpeen, rode ui, pompoen en biet.
Noel van Natural Nature Food & Health, het bedrijf specialiseert zich in het maken van (h)eerlijke smaakmakers zonder toevoeging van geur,- kleur,- of smaakstoffen. Te proeven waren bijvoorbeeld gefermenteerde little gem en verschillende soorten zoetzure groenten als bloemkool, knolselderij winterpeen, rode ui, pompoen en biet.
Ook Do van Basic Theory Ferments maakt diverse ferments op basis van kool en rode biet met hippe namen als Kimchido, Curried Kraut, Purple Powers, en Sexy Sauerkraut. Allemaal smaakexplosies op basis van eigen recepten, aldus Do.
Ook Do van Basic Theory Ferments maakt diverse ferments op basis van kool en rode biet met hippe namen als Kimchido, Curried Kraut, Purple Powers, en Sexy Sauerkraut. Allemaal smaakexplosies op basis van eigen recepten, aldus Do.
Fava chuncks zijn gemaakt van Finse tuinbonen. Een eindeloze bron van inspiratie en top als vleesvervanger vanwege het hoge eiwitgehalte en lage footprint. Op basis van voorgekruide chuncks kunnen chefs gemakkelijk aan de slag met vegan Italiaanse of Mexicaanse gerechten, zo vertellen Wille en Kim, de mister beans van Beanit.
Fava chuncks zijn gemaakt van Finse tuinbonen. Een eindeloze bron van inspiratie en top als vleesvervanger vanwege het hoge eiwitgehalte en lage footprint. Op basis van voorgekruide chuncks kunnen chefs gemakkelijk aan de slag met vegan Italiaanse of Mexicaanse gerechten, zo vertellen Wille en Kim, de mister beans van Beanit.
Schelte Lettinga laat de speciaal voor Van Gelder ontwikkelde bietenburger proeven. Er zijn ook andere smaken: pompoen, kimci en knolselderij (van boer Ted), die laatste is het meest geliefd, vertelt hij.
Schelte Lettinga laat de speciaal voor Van Gelder ontwikkelde bietenburger proeven. Er zijn ook andere smaken: pompoen, kimci en knolselderij (van boer Ted), die laatste is het meest geliefd, vertelt hij.
Dries en Kasper van Beefygreen ontwikkelden voor Van Gelder paddenstoelengehakt en paddenstoelen-filet stukjes op basis van oesterzwammen en koningsoesterzwam, de minder populaire doelen of die met een misvorming of in geval van overschotten. "Paddenstoelen hebben van nature al een mooie structuur, gezonde inhoudsstoffen, fijne bite en aangename smaak die wij verder upgraden."
Dries en Kasper van Beefygreen ontwikkelden voor Van Gelder paddenstoelengehakt en paddenstoelen-filet stukjes op basis van oesterzwammen en koningsoesterzwam, de minder populaire doelen of die met een misvorming of in geval van overschotten. "Paddenstoelen hebben van nature al een mooie structuur, gezonde inhoudsstoffen, fijne bite en aangename smaak die wij verder upgraden."
Ook voor een bedreigde vis als tonijn is een plantaardig alternatief: de Tunato, de basis hiervan is een speciaal geteelde tomaat, vertelt Mathieu Meyer van het Spaanse Mimic Seafood.
Ook voor een bedreigde vis als tonijn is een plantaardig alternatief: de Tunato, de basis hiervan is een speciaal geteelde tomaat, vertelt Mathieu Meyer van het Spaanse Mimic Seafood.
Onami Foods maakt gepaneerde vegan visvervangers op basis van rijst en zeewier.
Onami Foods maakt gepaneerde vegan visvervangers op basis van rijst en zeewier.
Alex Nunens en Marielle de Beer van Mitrofresh boden naast een groot assortiment exotische paddenstoelen en groenten ook een kant-en-klare bruchettamix op basis van maitake en originele Koreaanse kimchi.
Alex Nunens en Marielle de Beer van Mitrofresh boden naast een groot assortiment exotische paddenstoelen en groenten ook een kant-en-klare bruchettamix op basis van maitake en originele Koreaanse kimchi.
Emilio van Revo foods, een Oostenrijkse start up die het als eerste ter wereld is gelukt om vegan gerookte zalm en vegan gravlax te ontwikkelen.
Emilio van Revo foods, een Oostenrijkse start up die het als eerste ter wereld is gelukt om vegan gerookte zalm en vegan gravlax te ontwikkelen.
Jackfruit uit blik is wel bekend, gedroogd jackfruit nog minder. Fiberfoods maakt twee varianten, een grove en fijne, die verder verwerkt kunnen worden in plantbased gerechten.
Jackfruit uit blik is wel bekend, gedroogd jackfruit nog minder. Fiberfoods maakt twee varianten, een grove en fijne, die verder verwerkt kunnen worden in plantbased gerechten.
Inez van Oord Co-founder van FiberFoods ontdekte de jackfruit in Oeganda waar het in overvloed aanwezig is. De lange vezels in jackfruit geven de meaty bite aan plantbased gerechten.
Inez van Oord Co-founder van FiberFoods ontdekte de jackfruit in Oeganda waar het in overvloed aanwezig is. De lange vezels in jackfruit geven de meaty bite aan plantbased gerechten.
De verwerking van jackfruit tot fibers wordt geleid door vrouwen in Oeganda. Inez: "Dat vind ik heel belangrijk, want je ziet dat koffie, chocola, vanille voornamelijk geleid wordt door de mannen daar."
De verwerking van jackfruit tot fibers wordt geleid door vrouwen in Oeganda. Inez: "Dat vind ik heel belangrijk, want je ziet dat koffie, chocola, vanille voornamelijk geleid wordt door de mannen daar."
Charley Ayers van Ish met vegan garnalen. De Schrimpish zien eruit als garnalen, zo smaken ze, maar zijn geheel plantbased. Ook vegan zalm is inmiddels op de markt.
Charley Ayers van Ish met vegan garnalen. De Schrimpish zien eruit als garnalen, zo smaken ze, maar zijn geheel plantbased. Ook vegan zalm is inmiddels op de markt.
Taipo Knutilla van het Finse Skabam bezocht de Taste Experience. Tapio bereidt zich voor op een promotietoer van Frex aardappelen en Frex bieten bij restaurants in Nederland en België.
Taipo Knutilla van het Finse Skabam bezocht de Taste Experience. Tapio bereidt zich voor op een promotietoer van Frex aardappelen en Frex bieten bij restaurants in Nederland en België.