Cursus Voedsel Veilig Verpakken
Datum : 30-10-2018 - 04-12-2018
Locatie : HAS Hogeschool 's-Hertogenbosch
Tijd : 16.00 - 21.00 uur
In deze cursus staat het verpakken van voedsel, met de nadruk op aspecten die een rol spelen bij houdbaarheid en voedselveiligheid, centraal.
Inhoud
In deze cursus komen de fysiologische eigenschappen van voedsel, houdbaarheid, conserveringstechnieken, vul- en verpakkingstechnieken en wetgeving aan bod. Kennis van deze eigenschappen is van belang om verpakken van voedsel niet alleen efficiënt en effectief te laten verlopen, maar ook voedselveilig en met aandacht voor de kwaliteit van het voedsel. Daarnaast geeft de cursus ook inzicht in alternatieve methoden voor het verpakken en verduurzamen van voedsel met het doel eigen processen te optimaliseren of nieuwe processen en innovaties te kunnen introduceren.
Voor wie?
Voor iedereen die bezig is of interesse heeft in de techniek van voedselverpakken en de aspecten die van belang zijn om dit voedselveilig te doen en die de mogelijkheden daartoe wil leren kennen én/of daar meer kennis van wil krijgen. Dit kunnen verpakkingstechnologen zijn, maar ook verpakkingsontwerpers of productmanagers die zichzelf of de eigen organisatie willen uitdagen.
Duur
De cursus bestaat uit 6 dagdelen van 16.00 tot 21.00 uur. Daarnaast word er enige zelfstudie gevraagd d.m.v. lesvoorbereiding en cases.
Data bijeenkomsten
30 oktober 2018
Thema: houdbaarheid, voedselveiligheid en bederf
6 november 2018
Thema: fysiologische eigenschappen
13 november 2018
Thema: conserveringstechnieken en actieve verpakkingen
20 november 2018
Thema: Vul-verpakkingstechnieken, secundaire verpakking, SRP en RRP
27 november 2018
Thema: logistiek, actief en intelligent
4 december 2018
Thema: eindtoets en opdracht
Toelatingseisen
Naast enthousiasme, leergierigheid en ambitie, is hbo werk- en denkniveau gewenst (verkregen door scholing of voldoende werkervaring). Enige kennis en ervaring met het verpakken (van voedsel) is noodzakelijk, dit hoeft niet per se op technologisch vlak te zijn. Deze kennis kan ook worden verkregen door voor aanvang van deze cursus de cursus Packaging Projectmanager van Has Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen te volgen.
Prijs
De cursusprijs is € 1.695,- exclusief 21% btw en exclusief cateringkosten. In de cursusprijs is het digitale cursusmateriaal inbegrepen.
Cateringkosten bedragen € 15,- per dag exclusief 6% btw. Catering bestaat uit koffie/thee/frisdrank en een maaltijd.