Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Limes van Guatemala gaan concurrentie met Brazilie en Mexico aan



In de afgelopen jaren is Guatemala voorzichtige stappen aan het nemen op de citrusmarkt. Het land wil de concurrentie aangaan met andere Latijns-Amerikaanse landen, met name in de export van limes.


 
Het bedrijf Ixin Quesal uit Guatemala bestaat vijf jaar. Eigenaar Judith Quevedo heeft exportervaring naar de VS. Daarnaast is ze begonnen met de export naar Europa. Die eerste ervaringen waren overigens niet erg goed: de prijzen vielen tegen en de klanten kwamen hun garanties niet na maar toch houdt ze vol: Ixin Quesal is erop gebrand om kwalitatief hoogwaardige limes te exporteren, het liefst naar Europa. Maar maakt Guatemala een kans op een markt die tot nu toe gedomineerd werd door Braziliƫ en Mexico?


 
Piet Schotel is extern adviseur en in het kader van het AGRO FOOD program stimuleert hij de export in ontwikkelingslanden. Momenteel helpt hij het bedrijf van Judith Quevedo om opnieuw de weg naar Europa te vinden en de producten tegen een goede prijs te kunnen afzetten. "We willen graag dat ze goed gaat draaien, dit kan alleen door een goed product af te leveren in de juiste verpakking gekoppeld aan de juiste logistieke route. Dat is een uitdaging! Bij nieuwe, jonge bedrijven als Ixin Quesal is dat soms een kwestie van een lange adem. Guatemala staat niet echt bekend om zijn limes. Grootste concurrenten op deze markt zijn Braziliƫ en Mexico. Toch is er volgens Piet Schotel nog ruimte voor een nieuwe speler, mits deze aan de eerder genoemde voorwaarden kan voldoen en jaarrond dezelfde kwaliteit kan leveren."


 
Vorig jaar, bij wijze van proef, koppelde hij Judith aan Schrijvershof B.V. uit Oud-Beijerland en dat gaat goed. Aan de verbeterpunten is hard gewerkt. "Het fruit was van goede kwaliteit maar de verpakking en het logistieke proces konden beter. Na diverse bezoeken en enkele aanpassingen heeft Ixin Quesal het snel opgepikt en zijn ook deze punten opgelost."


 
Na de nieuwe start heeft Schotel vertrouwen in Ixin Quesal. "Ze houden vol en blijven zoeken naar verbeteringen, dat waarderen we heel erg. Ze zijn ontzettend blij met de hulp die Schrijvershof en ikzelf hebben geboden en zijn bereid om bij te leren."



Ook deze week zullen er weer limes uit Guatemala binnenkomen bij Schrijvershof B.V.
 


Voor meer informatie:
Willem Schrijvershof
Schrijvershof
Kwakscheweg 3
3261 LG Oud-Beijerland
Tel. +31 (0)186 643000
Fax +31 (0)186 620350
www.schrijvershof.nl

Auteur: Joris van Os
Bron: www.agf.nl
 
Publicatiedatum: