Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentijns Nesmaral SRL groeit snel dankzij Manter machines

Na investering in een Manter SAB-zakkenvuller en een Manter 25/6-tweebaksweger
bespaarde het Argentijnse bedrijf Nesmaral SRL, Otamendi direct al ruim 11 procent op de toegerekende kosten. Deze financiële opsteker, de goede werking van deze machines en de service van Manter-vertegenwoordiger APH Group Argentina, heeft Nesmaral doen besluiten om al na drie maanden de verpakkingslijn uit te breiden met een grotere MD14XL, een 14-schalige computerweger met een SAB half-automatische verpakker.



Midden in het aardappelgebied in de omgeving van Mar del Plata, centraal
gelegen in Argentinië, is het bedrijf Nesmaral gevestigd. Jaarlijks verpakken vader Emilio en zijn zoons Alberto en Adrian Hernandez een 20.000 ton aardappelen voor de lokale en exportmarkt. Een deel van deze aardappelen telen ze zelf. Hiervoor poten ze jaarlijks een 350 hectare tafelaardappelen van het ras Spunta. Ook telen ze een 50 hectare pootgoed. Het uitgangsmateriaal betrekken ze van het eigen snelle vermeerderingsstation. De rest van de benodigde pootaardappelen kopen ze aan. In heel Argentinië worden jaarlijks een 100.000 hectare aardappelen geteeld. De gemiddelde hectare-opbrengst ligt rond de 40 ton.

Voorloper in de markt
De familie Hernandez levert aardappelen het hele jaarrond af. Het leeuwendeel verpakken ze in geweven plastic zakken van 20 of 25 kilogram, vertelt Harco Christiaens van de APH Group Argentina. APH heeft de hoofdvestiging in Heerenveen en exporteert machines van Manter naar landen in onder andere Zuid-Amerika. Samen met de lokale sales manager Pepijn Verhey heeft Christiaens de familie Hernandez overtuigd in moderne apparatuur van Manter te investeren. "Nesmaral is een professionele aardappelverpakker die zich enorm inspant om het kwaliteitsniveau van de Argentijnse aardappelsector op een hoger plan te brengen", signaleert Christiaens.

"Aangezien Manter een echte voorloper is het op gebied van weeg- en verpakkingsmachines, koos Nesmaral als eerste Zuid- Amerikaanse bedrijf voor deze moderne en Hollandse degelijkheid. Uit deze keuze blijkt dat ook de markt in Zuid-Amerika zich verder aan het professionaliseren is. Dat is nodig ook, omdat het aantal mensen met een middenklasse-inkomen in Argentinië groeit. Hierdoor krijgen supermarkten een steeds belangrijker rol als verkooppunt voor aardappelen. Naast de goedkope economisch laaggeprijsde aardappelen, die winkeliers van de overheid verplicht aan de bevolking moeten aanbieden, is er een groeiende vraag naar een betere kwaliteit tafelaardappel. Met moderne apparatuur kunnen we de supermarkten helpen om het afvalpercentage in het verkoopkanaal verder naar beneden te krijgen. Hiervoor is het noodzakelijk ook in teelt, mechanisatie en bewaring te investeren. Dat het werkt, blijkt wel uit het feit dat Nesmaral de tweebaksweger al na een paar maanden uitbreidt met de MD14XL. Met de 14-kops weger kan de familie Hernandez het wegen optimaal uitvoeren. De nieuwe lijn is ook met een SAB, half-automatische verpakkingsmachine uitgerust.“Ik zie dat Argentinië daarmee aan de vooravond staat van een grote verandering”, legt Christiaens uit.

Bron: Nieuwsbrief Manter, www.manter.com
Publicatiedatum: