Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Andres Ribas, Vientosur:

"Kunst is niet om nog meer overzees fruit te importeren, maar om het beter te doen"

Tholen - Op 15 januari dit jaar startte Andres Ribas van Oosterom het bedrijf Vientosur op. Vanuit het pand van R&M Forwarding in Schiedam richt de importeur zich op fruit van overzee. Hij ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Wij willen ons niet focussen op de conventionele 'trading', maar op een professionele manier importeren en distribueren met dank aan partners en agentschappen in Zuid-Afrika en Zuid-Amerika."

Het team van Vientosur bestaat naast Andres - die de laatste jaren werkte als senior purchaser / sales manager bij Hagé International - uit agronomist Patricia Sasso Carreno (specialist post harvest en cool chain) en voormalig Hagé-collega Jan Klingeman, met ruim 25 jaar ervaring in de AGF-sector. "De kick-off van Vientosur vond plaats op de Fruit Logistica in Berlijn en daar werd enthousiast op gereageerd door afnemers en leveranciers", vertelt Andres. "Ik heb in al die jaren een ruim netwerk opgebouwd en met R&M als sterke logistieke partner en door te werken met lage kosten en korte lijnen verwacht ik dat we voor nog meer leveranciers een interessante partner gaan worden."



Vientosur (Spaans voor zuidenwind) richt zich op de import vanuit het zuidelijk halfrond, Marokko en Mexico waarbij het citrus in de zomer en de druiven in de winter de belangrijkste stromen zijn. De verkoop zal gericht zijn op afnemers door heel Europa en Rusland. "Onze lage kostenstructuur biedt mogelijkheden. Je hebt nou eenmaal minder nodig, omdat we nauwelijks overheadkosten hebben. We kunnen daarom op scherpe prijzen verkopen en ook eerlijke prijzen terugbetalen."

Andres verwacht daarom de komende jaren te groeien, ook met personeel, maar wil daarbij geen concessies doen aan de strategie. "We willen in de toekomst meer agentschappen ontwikkelen. Europa is voor veel overzeese producenten niet meer zo belangrijk als het vijf jaar geleden was, maar het is onze insteek niet om meer fruit naar Europa te importeren, maar om het beter te doen."



"De markt heeft niet de behoefte aan spelers die meer van hetzelfde doen. Ik denk dat er ruimte is voor flexibele specialisten. Je moet in deze tijd niet meer verwachten dat leveranciers zich aan jouw systeem gaan aanpassen, al moet je natuurlijk wel zelf je grenzen bepalen. Verder is een kwaliteitsproduct natuurlijk een voorwaarde, maar uiteindelijk is het vooral enthousiasme dat verkoopt en daarmee willen we ons onderscheiden."

Voor meer informatie:
Vientosur
Andres Ribas van Oosterom
Mercuriusweg 12
3113 AR Schiedam
Tel: 010 - 7630 331
Fax: 010- 7630 855
andres@vientosur.nl