Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Honduras: Dinant exporteert 1 mln dozen Morrón paprika's



Dinant is een in Honduras gevestigd bedrijf dat massaconsumptiegoederen maakt, distribueert en verkoopt. Via de agrarische afdeling worden palmolie, bananen, maïs en verse groenten verwerkt en geëxporteerde naar bestemmingen over de hele wereld. Dinant is de snelst groeiende multinational van Honduras


Het aanbod van Dinant loopt uiteen van huishoudelijke producten - schoonmaakproducten, zeep, chloor en wasverzachter - tot voeding - snacks, saus, tomatenpuree, ketchup, snoep, margarine, olie, boter. Alles wordt geproduceerd in faciliteiten in Comayagua, Cortés en Colón.



Jessie Inestroza, manager agrarische marketing, vertelt dat het bedrijf een banaanareaal van 600 ha in Nicaragua heeft en 15.000 ha met Afrikaanse palmen in het noorden van Honduras. "We verkopen onze plantaardige olie in Centraal-Amerika onder het merk Mazola."


Dinant exporteert gele, oranje en rode Morrón paprika's die in Honduras worden geteeld en in de VS en Canada worden verkocht. Ook teelt het bedrijf Jalapeño paprika voor de Noord-Amerikaanse markt. Bijna alle producten worden na de teelt verwerkt, maar de paprika's vormen hier een uitzondering. De paprika's zijn bestemd voor verse consumptie, hoewel restpartijen soms worden verwerkt in onder andere sauzen die in Centraal-Amerika en de Dominicaanse Republiek worden verkocht.



"We importeren sommige producten die we gebruiken voor het maken van snacks of voedsel, waaronder pinda's, maïs, aardappelen, bananen, kaneel en soja."


 
Het bedrijf staat altijd open voor aanbiedingen van nieuwe gecertificeerde leveranciers. "Onze export voldoet aan strikte regelgeving. Voor onze verse producten eisen wij toepassing van de HACCP voor voedselveiligheid, SQF voor kwaliteit, Good Agricultural Practices en Good Manufacturing Practices. Al onze verse producten worden geteeld volgens internationale normen omtrent het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen."



Er zijn voldoende mogelijkheden op de markt volgens Jessie Inestroza. "In mei was ons gehele exportvolume voor oktober al gecontracteerd. Dit jaar zullen we bijvoorbeeld bijna 1 miljoen dozen Morrón paprika exporteren. En hoewel we deals zouden kunnen sluiten met nieuwe klanten, hebben we pas in het volgende seizoen (2014/2015) weer beschikbare volumes."

Voor meer informatie:
www.dinant.com
Publicatiedatum: