Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Actieve marktbenadering REO Veiling in beeld

Dagverse serresla binnen vijf uur van serre naar afnemer

In hun vernieuwde beleidsvisie “Naar een actieve marktbenadering” formuleerden de producenten van de REO Veiling twee duidelijke ambities: kwaliteitsbewaking en merkenbeleid. "De serreslatelers van de REO Veiling voegen vanaf deze zomer de daad bij het woord door hun kropsla tegen een recordtempo in de markt te zetten. Op basis van goede afspraken met de producenten wordt de serresla verser dan dagvers geoogst en aangevoerd. De jonge frisheid van het kwaliteitsproduct blijft optimaal behouden door een zeer kort traject van teler naar afnemer, waarbij een snelle inkoeling via de vacuümkoeler op de REO Veiling garant staat voor een langere houdbaarheid in het winkelschap. In nauwelijks vijf uur spurt de dagverse, ingekoelde kropsla van de serre tot op de laadkade van de afnemer."


6u: De teler begint met de oogst van zijn serresla die hij tegen uiterlijk 10 uur op de REO Veiling aflevert.







7u: De teler geeft thuis via de computer aan hoeveel kisten dagverse serresla hij straks zal aanvoeren op de REO Veiling.


8u30: De dagverse serresla wordt onder de noemer ‘vers’ verkocht op de veilingklok in Roeselare. Om serresla met de hoogste kwaliteit in de markt te zetten, worden alleen kroppen verkocht met een kropgewicht tussen 450 en 500 gram. Zwaardere kropsla wordt niet geaccepteerd om een optimale houdbaarheid van het kwaliteitsproduct te garanderen.

10u: Bij aankomst op de veiling wordt de serresla nauwgezet gecontroleerd door de kwaliteitsafdeling van de REO Veiling. De houdbaarheid van de serresla wordt permanent opgevolgd en de producent wordt op de hoogte gebracht van de resultaten. Bij levering van niet conform product wordt de teler niet langer toegelaten tot het dagvers concept.



10u15: Na haar kwaliteitscontrole krijgt de serresla direct een extra inkoelbeurt in de vacuümkoeling op de REO Veiling. In twintig minuten wordt de temperatuur tot in het hart van de kropsla teruggebracht naar 3 à 4° Celsius, waardoor de kropsla één tot twee dagen houdbaarheid wint in het winkelschap.

11u: De afnemer kan vertrekken met zijn serresla die dezelfde morgen werd geoogst en bovendien een extra inkoelbeurt kreeg. De kwaliteitsvolle kropsla spurtte in nauwelijks vijf uur van de serre tot op de laadkade van de afnemer.


"De verkoop van dagverse ingekoelde serresla is gestart half mei en werd ondertussen al samen met de geëngageerde groep van telers geëvalueerd. Smaakvolle versheid en optimale houdbaarheid blijven primordiaal voor de slatelers. In de komende maanden wordt ook verder gewerkt aan de herkenbaarheid van dit topproduct tot op de winkelvloer. Daarnaast worden initiatieven uitgewerkt om ook andere producten van de REO Veiling een eigen identiteit te geven."

www.reo.be
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer