Dagverse serresla binnen vijf uur van serre naar afnemer
6u: De teler begint met de oogst van zijn serresla die hij tegen uiterlijk 10 uur op de REO Veiling aflevert.
7u: De teler geeft thuis via de computer aan hoeveel kisten dagverse serresla hij straks zal aanvoeren op de REO Veiling.
8u30: De dagverse serresla wordt onder de noemer ‘vers’ verkocht op de veilingklok in Roeselare. Om serresla met de hoogste kwaliteit in de markt te zetten, worden alleen kroppen verkocht met een kropgewicht tussen 450 en 500 gram. Zwaardere kropsla wordt niet geaccepteerd om een optimale houdbaarheid van het kwaliteitsproduct te garanderen.
10u: Bij aankomst op de veiling wordt de serresla nauwgezet gecontroleerd door de kwaliteitsafdeling van de REO Veiling. De houdbaarheid van de serresla wordt permanent opgevolgd en de producent wordt op de hoogte gebracht van de resultaten. Bij levering van niet conform product wordt de teler niet langer toegelaten tot het dagvers concept.
10u15: Na haar kwaliteitscontrole krijgt de serresla direct een extra inkoelbeurt in de vacuümkoeling op de REO Veiling. In twintig minuten wordt de temperatuur tot in het hart van de kropsla teruggebracht naar 3 à 4° Celsius, waardoor de kropsla één tot twee dagen houdbaarheid wint in het winkelschap.
11u: De afnemer kan vertrekken met zijn serresla die dezelfde morgen werd geoogst en bovendien een extra inkoelbeurt kreeg. De kwaliteitsvolle kropsla spurtte in nauwelijks vijf uur van de serre tot op de laadkade van de afnemer.
"De verkoop van dagverse ingekoelde serresla is gestart half mei en werd ondertussen al samen met de geëngageerde groep van telers geëvalueerd. Smaakvolle versheid en optimale houdbaarheid blijven primordiaal voor de slatelers. In de komende maanden wordt ook verder gewerkt aan de herkenbaarheid van dit topproduct tot op de winkelvloer. Daarnaast worden initiatieven uitgewerkt om ook andere producten van de REO Veiling een eigen identiteit te geven."
www.reo.be