Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bouw in volle gang

Wooncomplex Jobcenter Haaglanden gaat ruimte bieden aan 320 medewerkers

Tholen - Al ruim zes jaar is Mumin Gezici, eigenaar van uitzendbureau Jobcenter Haaglanden, bezig om een groot wooncomplex voor zijn Poolse medewerkers te realiseren. Hoewel het vergunningstechnisch een lange weg was, is het geduld wel beloond. Momenteel is de bouw van het complex in Den Haag, dat plaats biedt aan 320 mensen, in volle gang. In oktober moet het gereed zijn.



Jobcenter Haaglanden is gevestigd op het ABC-terrein in Poeldijk en focust zich op in- en ompakpersoneel in de AGF-sector. Onder meer bij Europe Retail Packing, IQ Packing, Sweetpoint en Euro West is het uitzendbureau al jaren de 'huisleverancier' van Poolse medewerkers. De Poolse werknemers wonen op dit moment onder meer in Bodegraven, Bleiswijk, Den Haag en Rotterdam, maar kunnen vanaf dit najaar terecht op een groot complex op een straatlengte afstand van De Uithof in Den Haag.



Het voormalige tennispark wordt momenteel omgetoverd tot een heuse woon- en recreatie-omgeving. Naast de woonruimte wordt er plaats ingeruimd voor een winkel, kapsalon, een voetbalveld, twee volleybalvelden en een tennisveld. "We zien onze mensen hier niet puur als medewerker", stelt Mumin. "Er hebben zich ook al andere geïnteresseerde uitzendbureaus gemeld, maar we wachten daar even mee tot de bouw gereed is."


Mumin Gezici

De eigenaar, die sinds 1996 in het vak zit en in 2001 Jobcenter Haaglanden oprichtte, ging bij verschillende andere wooncomplexen van arbeidsmigranten langs om ideeën op te doen. Zo koos hij ervoor dat elke woonruimte een eigen keuken kreeg. "Mensen hebben nou eenmaal andere smaken en niets is vervelender dan dat je na een dag hard werken een maaltijd krijgt voorgeschoteld, waar je niet van houdt."



Jobcenter houdt de zorg over het complex volledig in eigen beheer. "We hebben geen directe buren, dus van overlast is geen sprake. Mensen komen met een tag naar binnen, zodat we bij eventuele calamiteiten direct weten wie er binnen zijn. 24 uur per dag is er beveiliging aanwezig en er kan alleen alcohol genuttigd worden in de gemeenschapsruimte. De mensen moeten tenslotte 's ochtends wel weer fit op het werk verschijnen", besluit Mumin.

Voor meer informatie:
Mumin Gezici
Jobcenter Haaglanden B.V.
ABC Westland 251
Tel: 0174-648652
Fax: 0167-648653
E-mail: info@jchaaglanden.nl
www.jchaaglanden.nl