Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Leendert Bom: "We kunnen jaarrond binnen 24 uur leveren"

Wasabi4You importeert verse Wasabi-wortelen uit Engeland

Tholen - Leendert Bom van Wasabi4You uit Zutphen is vorige week gestart met het importeren van echte verse Wasabi-wortelen. Verrassend genoeg komt het product niet uit Japan of Nieuw-Zeeland, maar uit Engeland. "Het is moeilijk om aan verse Wasabi-wortelen te komen. Ik maak al jaren sushi en was al lang op zoek naar betaalbare Wasabi, die ook nog eens vers aankomt."



"Met wat geluk kwam ik in aanraking met een Britse teler. Hierdoor kunnen wij de Wasabi-wortelen vers van het land, binnen 24 uur leveren en dat het hele jaar door. De telers hebben er drie jaar over gedaan om een goede kwaliteit Wasabi te maken, maar het resultaat mag er zijn", zegt Leendert. "Tot op heden wordt hier in Nederland vooral de Wasabi-poeder gebruikt, maar die smaak verdwijnt eerder en heeft een wat bittere nasmaak. Dat heb je niet bij verse."



Leendert levert de Wasabi-wortelen aan topkoks, (horeca)groothandels, maar ook aan particulieren. "Verschillende topkoks hier en in Parijs zijn er erg enthousiast over. Ook Hans gaat er mee aan de slag. De interesse van de Japanse restaurants valt echter weer wat tegen. Zij gaan toch sneller voor goedkoop. Overigens leveren wij deze Britse Wasabi-wortelen nu zelfs in Japan. Dat is best uniek, want het is een chauvinistisch volk."



De Wasabi-wortelen worden op Nieuw-Zeelandse wijze op het land geteeld, onder netten, omdat de Wasabi veel schaduw nodig heeft. Het product moet vochtig blijven en staat dus continue onder stromend water, wat ook nog eens schoon moet zijn. "In Engeland valt vrij veel regen en dat komt goed uit voor de Wasabi-teelt", zegt Leendert. Hij heeft dan ook geïnvesteerd in eigen koelfaciliteiten, zodat de kwaliteit van het product goed blijft. "We garanderen een houdbaarheid van twee weken."



De verkoper biedt de verse Wasabi aan in verpakkingen, variërend van 50 tot 150 gram. Op eindgebruikersniveau ligt de prijs rond de 29 euro per 100 gram, afhankelijk van de af te nemen volumes."We leveren de Wasabi aan groothandels in bubbeltjesplastic met coolpack, want vochtig en koel is het product het langste te bewaren, anders droogt de Wasabi uit. Het beste is als je het product elke twee, drie dagen even vochtig maakt."
 
Voor meer informatie:
Leendert Bom
Wasabi@QP-Results.com
Wasabi4You
Nieuwstad 41
7201 NL Zutphen
The Netherlands
+31(0)575-515472
www.qp-results.com/wasabi.html