Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michel Schrijnemaekers, Veiling Zuid-Limburg:

"Meeste hardfruittelers hebben wat kunnen verdienen, maar dat was nodig ook"

Tholen - De hardfruitvoorraden beginnen ook bij de Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg op te raken. "We hebben nog een paar miljoen kilo Jonagold en 500 ton Golden in voorraad en dan is het gedaan", vertelt directeur Michel Schrijnemaekers. "Afgelopen week gingen we door de Conférence-voorraad heen en deze week sluiten we het Junami-seizoen af."

Daarmee ligt het seizoen volgens de veilingdirecteur mooi op schema. "Het is tenslotte alweer eind juni. Er gaat wel een gaatje vallen tussen het oude en nieuwe seizoen. De appelen zijn eerder op en het nieuwe seizoen start later. Er zullen geen Elstar-appelen worden geplukt in augustus, al zullen we hoogstwaarschijnlijk wel een beetje in gaan lopen. De vraag is nog altijd goed, maar de handel is niet spectaculair. Het gaat gewoon z'n gangetje."



Michel verwacht wel dat de meeste telers en handelsbedrijven dit jaar wat hebben kunnen verdienen. "Een paar telers, met een oogst van 20% van het normale volume, hebben naast de pot gepist, maar de telers met een oogst van 70% van een normaal seizoen hebben wel een stuiver kunnen verdienen. Dat werd overigens hoog tijd ook. Hiermee zijn de zorgen in de sector niet voorbij."



"Er komt steeds meer Junami beschikbaar en daar verwachten we komend seizoen een goede oogst van. De vraag naar Junami is absoluut aanwezig", besluit Michel. De telers van zijn veiling hebben tot op heden nauwelijks last van hagelschade gehad. "Op een enkel aardbeienbedrijf na, zijn we daar gelukkig langs gepiept, maar we hebben ze nog niet in de kist!"

Voor meer informatie:
Cooperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg
Aan de Fremme 33
6269 BK Margraten
Tel: 043-458588
Fax: 043-4588599