Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hessing neemt gesneden fruit activiteiten Chiquita Benelux over

De Nederlandse versonderneming Hessing Supervers neemt de activiteiten voor gesneden fruit over van Chiquita. De overname bestaat uit de verkooporganisatie voor fruitproducten in de Benelux en de Nederlandse productielocaties in Hedel en Maasbree. Met de overname versterkt Hessing haar positie in de retail- en foodservicemarkt voor vers gesneden fruit. De verkoop stelt Chiquita in staat verder te focussen op haar kernactiviteit in Europa, de afzet van bananen.

Hessing streeft naar een toppositie in de productcategorieën panklare groenten, gesneden fruit, maaltijdsalades en verse fruitsappen. De overname is voor de onderneming dan ook een logische stap in die ambitie. Hessing heeft de verkooporganisatie en productielocaties van Chiquita geselecteerd vanwege de hoge kwaliteitsnormen, expertise in gesneden fruit en specialistische marktkennis. Door de overname versterkt Hessing haar marktpositie en autoriteit op het gebied van vers gesneden fruit. De gesneden fruit activiteiten worden voortgezet onder de naam Hessing Supervers.

Hessing is één van de grootste verwerkers van verse groente en fruit in Nederland, met een jaaromzet van zo’n 180 miljoen euro en een afzet van ongeveer 200 miljoen verpakkingen per jaar. De versproducten worden geleverd aan verschillende supermarktketens in Nederland en de foodservice. Hessing is een familiebedrijf, waarvan de aandelen in handen zijn van de familie Hessing en The Greenery. Bij de vier productielocaties, de eigen transportonderneming en het hoofdkantoor van Hessing werken in totaal ruim 1.250 mensen.
Publicatiedatum: