Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rob Bal: “We kunnen niet genoeg van dit type ondernemers hebben in Nederland”

RedStar Dinteloord feestelijk geopend

Tholen - RedStar is een jaar geleden gestart met het nieuwe kassencomplex in Dinteloord. Zaterdag werd het bedrijf officieel geopend. Vader Theo sprak, verguld van trots, zoons Dirk en Cor toe. Hij had een beeld laten maken en liet dat onthullen door twee kleindochters.

Rob Bal, CEO, sprak het publiek toe: “We kunnen niet genoeg van dit type ondernemers hebben in Nederland. Dankzij hun visie en kennis kunnen ze deze mooie stappen zetten. ” Verder roemde hij de Ultra Clima Kas, die KUBO voor RedStar in de Dinteloordse polder heeft gebouwd. “Deze kas zorgt voor 40% minder CO2, gebruikt 50% minder energie en levert ook nog eens 10/20% meer productie op. Mooier kun je het niet hebben.”



Een paar feiten over de kas op een rij:
- overdruk in de kas- en insectengaas rondom de luchtramen. Zo worden schadelijke insecten op milieuvriendelijke wijze buiten gehouden.
- De nieuwste uiterst energiezuinige Son-T lampen leveren optimaal licht voor de groei van de planten.
- Minder CO2-uitstoot. Door het Ultra-Clima principe blijft er meer CO2 in de kas en is er minder uitwisseling met buiten.
- Diffuus glas met een speciaal antireflectiecoating.
- Een 7,5 meter hoge kolom, als luchtbuffer voor een constanter klimaat.
- Een scherm ter voorkoming van lichthinder



In totaal beschikt RedStar over ruim 55 ha areaal in Nederland, waar jaarrond producten worden geoogst. Behalve in Nederland heeft RedStar internationale partnerships met Thanet Earth in Engeland en Cualin in Spanje.

Na de officiële opening volgde een drukke, gezellige dag. Veel toeleveranciers (42 stuks) zijn ingegaan op de uitnodiging van het bedrijf om te tonen wat zij hebben bijgedragen aan het complex.




Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage van de officiële opening van RedStar.