Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dominicaanse Republiek: goede vooruitzichten voor mango-export naar VS en EU

Mangorassen zoals de Banilejo, Mingolo of Gota de Oro worden over de hele wereld geconsumeerd. De Dominicaanse Republiek verwelkomde Europese kopers (van o.a. Engeland en Spanje) die afkwamen op Expo Mango 2013, het Dominicaanse mango-oogstfestival. Dit jaar werd het evenement voorafgegaan door het 10e International Mango Symposium, dat werd bijgewoond door vertegenwoordigers van 31 landen.

Volgens de voorzitter van het mangocluster, Rafael Leger, is de mangoteelt in de afgelopen vijf jaar in populariteit toegenomen: "Vandaag de dag hebben we 64.500 beplante hectare in 1300 plantages, die meer dan 3500 directe banen en meer dan 225.000 aan jaarlonen genereren. Vorig jaar bereikte de export een waarde van 9 miljoen dollar. Daarnaast is het areaal nog steeds groeiende." Leger legt uit dat ze met de nieuwste technologische innovaties van mangoproducenten de productiviteit en volumes verwachten te verhogen.

Het evenement wordt georganiseerd door het mangocluster en gesteund door onder anderen het ministerie van Landbouw, het Centrum voor Landbouw- en Bosbouwontwikkeling (CEDAF), het Dominicaanse Instituut van Landbouw- en Bosbouwonderzoek (IDIAF) en de Nationale Raad van Landbouw- en Bosbouwonderzoek (CONIAF).
Publicatiedatum: