Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Perry Verstraaten: "Prijzen minder voor teler, leuk voor consument"

"Aardbeien lopen als een speer door het mooie weer"

Tholen - Het zomerse weer zet de consument aan tot het eten van zomerfruit. Dat merkt ook groothandel de Blaey. Dit bedrijf heeft vestigingen in Terneuzen en Evergem en biedt een totaalassortiment groenten en fruit. "Het is momenteel lekker druk en je merkt dat er een goede vraag is naar aardbeien", vertelt fruitspecialist Perry Verstraaten. "Het is mooi weer en alle mensen worden weer een beetje vrolijk. Hierdoor lopen de aardbeien als een speer."


Perry Verstraaten, ongeveer twee maanden geleden in Evergem

Prijzen enorm gedaald

Hij geeft aan dat de prijzen vanaf maandag enorm zijn gedaald. "Toen kwam er echt een dip. Voor de teler is dat niet zulk leuk nieuws, voor de consument daarentegen weer wel. Het scheelt zeker meer dan een euro per doos. Vandaag werd het ras Darselect ingekocht voor 65 cent en Elsanta zo rond de 75 tot 78 cent. Dat is natuurlijk elk jaar zo als de productie toeneemt. Je ziet nu ook andere klanten zoals markthandelaren meer inkopen. Die waren eerst wat terughoudender met betrekking tot de aardbeien, maar nu kunnen ze gaan stoeien. De verkoopprijs ligt wat hoger, maar daar komen natuurlijk ook kosten bij. Wij kopen onze aardbeien altijd op Veiling Hoogstraten. Dat is toch het beste via de klok en heeft de teler ook de juiste prijs. Wij willen alleen de beste kwaliteit en dit weten onze klanten ook."

"Als je kijkt naar ander fruit zoals appelen en peren, dat neemt nu wat af. Er zijn er natuurlijk ook niet veel meer. De peren lopen redelijk weg en de appelen wat minder. De kwaliteit van de Conference is nog super, we hebben daar ook onze vaste teler voor. Hij heeft deze week voor het laatst gesorteerd dus dat is binnen enkele weken afgelopen. Voor de hoofdmaten Conference krijgt hij nu nog 1,65, dus dat is een mooie prijs. Hij heeft een goed seizoen gehad."



Voor meer informatie:
AGF-groothandel De Blaey
Locatie Terneuzen
Lange Reksestraat 8
4538 AZ Terneuzen
Tel: +31(0)115-613234
peterdeblaeij@outlook.com
www.deblaey.nl

Locatie Evergem
Brugse Steenweg 7
9940 Evergem - Belgiƫ
Tel: +31(0)924 - 57792
Mobiel Peter: 06-53161014