Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Herwi Rijsdijk over plannen Food Center Westland:

"Met groothandelsmarkt kunnen we op ABC-terrein kleinste tot grootste klant bedienen"

Tholen - Anderhalf jaar geleden lanceerde Herwi Rijsdijk tijdens de nieuwjaarsborrel van ABC Westland het idee van een groothandelsmarkt op ABC Westland. Inmiddels zijn de plannen voor de bouw van Food Center Westland in een vergevorderd stadium. "Twaalf partijen hebben ingetekend voor achttien units en daarmee is 50% van de eerste fase ingevuld. Bij 60% gaan we bouwen. Dat gaat zeker lukken. We moeten nu doorpakken, want de tijd is er rijp voor", vertelt de directeur van ABC Westland Beheer, enthousiast.


Directeur Herwi Rijsdijk

Na veel teken- en rekenwerk zijn de plannen concreet geworden voor de bouw van een overdekte groothandelsmarkt in het verlengde van het pand van ABC Logistics / Valstar. Om te voldoen aan alle hygiëne- en voedselveiligheidseisen, is gekozen voor een complete nieuwbouw met units van 110 m2 en 7 meter hoogte, waarbij in de eerste fase ook ruimte wordt gereserveerd voor een elftal docks en 100 parkeerplaatsen. Boven de docks is kantoorruimte gereserveerd, die geïnteresseerden bij kunnen huren.



Ook bestaande bedrijven op het ABC-terrein zien de meerwaarde in van de komst van een groothandelsmarkt. "Vaak betreft het handel die niet past in de grote handelsstromen, die bijvoorbeeld richting retail gaan. Anderzijds zorgt de komst van een groothandelsmarkt wel voor meer reuring op het terrein en wordt ABC Westland door een groter aantal klanten bezocht. In de toekomst kunnen we vanuit hier de grootste tot de kleinste klant bedienen!"



Voor de units op het Food Center richt de directeur zich met name op lokale bedrijven in het Westland, maar mogelijk is er ook interesse van bedrijven die momenteel op de groothandselscentra van het Forepark (Den Haag) en Spaanse Polder (Rotterdam) zijn gevestigd. "De Spaanse Polder valt nu nog onder de gemeente Rotterdam en de gemeenteraad heeft ingestemd met verkoop. Vanuit bepaalde Rotterdamse ondernemers, met klanten door het hele land, is er nu interesse om zich hier op het terrein te vestigen. Eén van de hen heeft al ingetekend."



Ook allochtone ondernemers staan te popelen om zich op de nieuwe groothandelsmarkt te vestigen. "Die bedrijven verhandelen gigantische volumes. Het zijn tenslotte vaak de etnische groepen, die veel groenten en fruit consumeren", weet Herwi. Hij is daarnaast in gesprek met een grote zelfbedieningsgroothandel, die mogelijk interesse heeft om zich op het terrein te vestigen. De eerste aanvragen van partijen uit de vis- en vleesindustrie heeft de directeur voorlopig geparkeerd. Mogelijk wordt daar in de toekomst een aparte afdeling voor gereserveerd.



Bij al de plannen die gemaakt zijn, heeft Herwi de ervaringen van verschillende groothandelsmarkten meegenomen. "Zo kwam ik vroeger vaak in Brussel en Breda, maar ook de Britse markt Spittlefield spreekt me erg aan. Een groot voordeel is dat we met het Food Center Westland overdekt zitten. Dat komt de kwaliteit van het product ten goede. Anderzijds moet het ook een toegankelijke groothandelsmarkt worden. Er moeten snel pallets in- en uit kunnen, want je komt er tenslotte niet met een winkelwagentje. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst van het Food Center Westland. Uit de nieuwbouw blijkt ook wel het geloof dat we in deze groothandelsmarkt hebben. We willen er gewoon de komende dertig jaar mee vooruit kunnen."

Voor meer informatie:
ABC Westland Beheer
Herwi Rijsdijk
ABC Westland 140
2685 DB Poeldijk
T 0174-289282
F 0174-289075
E h.rijsdijk@abcwestland.nl
W www.abcwestland.nl