Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Elvira Schipper: "Energierijk tussendoortje met een culinaire knipoog"

Van Walderveen introduceert verse dadels met walnoten uit Iran

Tholen - Dadels en walnoten vormen al sinds jaar en dag een succesvolle combinatie in verschillende keukens. Lang was deze combinatie enkel weggelegd voor de fanatieke hobbykok of restaurantgast, maar vanaf deze week is deze noviteit ook kant-en-klaar te verkrijgen en wel bij importeur Van Walderveen uit Nieuwegein. "We waren één van de eerste importeurs van dadels uit Iran, maar toen meerdere spelers zich op deze markt gingen begeven, was het niet meer lucratief. Met dit innovatieve product verwachten we weer te kunnen scoren", zegt Elvira Schipper.



Het productieproces vindt volledig plaats in Iran. "Hier selecteren wij rondom de stad Bam de beste verse dadels. Vervolgens kiezen we in de omgeving van Hamadan de mooiste walnoten. Alles wordt verscheept naar een fabriek waar met grote zorg de dadels worden ontdaan van hun pit. In het gat dat hierbij ontstaat, wordt een halve walnoot geplaatst. De kersverse snack wordt nu verpakt per drie, zes of twaalf stuks en geleverd in mooie displaydozen waarin de verpakkingen nog beter tot hun recht komen", vertelt Bas van Walderveen, enthousiast.



"Tot nu toe worden er veel dadels geconsumeerd door de allochtone bevolkingsgroep, maar wij willen dit nieuwe product juist ook bij de Nederlanders onder de aandacht brengen", vervolgt Elvira. "Het product is voor ieder moment van de dag geschikt, bijvoorbeeld bij een kaasplankje of als hapje bij de thee. Wellicht als garnering bij een salade of als finishing touch voor een mooi gerecht. Het is een energierijk tussendoortje met een culinaire knipoog!"



Vanwege de hoge energiewaarde zijn Persepolis verse dadels met walnoten ook geschikt voor op de sportschool tijdens het werk, als tussendoortje of na een lange inspanning. De zachte en lichtsappige dadels maken het geheel makkelijk te verorberen tijdens een heftige training en geven genoeg energie om weer door te kunnen.



Aan de verse dadels met walnoten zijn geen kleur-, geur- of smaakstoffen toegevoegd. Het product heeft een lange houdbaarheid van zo'n acht maanden en moet gekoeld worden bewaard onder de 15 graden.

Voor meer informatie:
Bas van Walderveen, bas@walderveen.nl
Elvira Schipper, elvira@walderveen.nl
Van Walderveen
Laagraven 17-19
3439 LG Nieuwegein
Tel: 030-2848058
Fax: 030 2848054
www.walderveen.nl