Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF-sector steeds belangrijker voor machineleverancier

Sismatec viert 50-jarig jubileum

Tholen - Sismatec uit Almelo heeft dit jaar heel wat jubilea te vieren. Zo startte precies vijftig jaar geleden Stephan Nederland B.V. als verkoopkantoor van Stephan Duitsland, nam tien jaar geleden directeur Gerard Buis het roer over en veranderde de machineleverancier exact vijf jaar geleden haar naam in Sismatec. In al die jaren is het leveringspakket behoorlijk uitgebreid en is de AGF-industrie veel belangrijker geworden."

"We waren jarenlang een sterke speler in o.a. kookketels voor smeltkaas en maaltijdfabrieken. In de jaren '70 tot en met '90 zijn er tal van Europese topmerken aan ons assortiment toegevoegd om innovatieve machines en systemen aan te bieden. In eerste instantie waren we vooral bekend van onze Stephanal machines, die bijvoorbeeld gebruikt werden door slagers, groenteboeren en horeca. Vanaf 2005 is er nieuw beleid ontwikkeld, waardoor de focus veel meer op het afvullen en verpakken is gaan liggen", vertelt commercieel directeur Gerrit Tijhof.


Gerrit Tijhof voor de Proseal machine

"Deze beleidswijziging zorgde ervoor dat we er een drietal nieuwe merken bijkregen, net als nieuwe klanten. Tegenwoordig zit de grootste groei in onze verpakkingsmachines en in het leveren van complete lijnen (processing, afvullen en verpakken). Voorheen kwam 10% van ons klantenbestand uit de AGF-sector, maar dat is inmiddels wel 40%", vertelt Gerrit. "Bij tal van groenteverwerkers en pakstations zijn onze machines te vinden."

Het paradepaardje van het bedrijf op AGF-gebied is Proseal, dat wordt vertegenwoordigd in de Benelux en Duitsland. Proseal bouwt traysealers en is marktleider op dit gebied in het zachtfruit. "Onze machines zijn erg milieuvriendelijk. Zo besparen we substantieel op folie en energie ten opzichte van concurrerende machines", vertelt Gerrit.



"Door de breedte van ons assortiment hebben we klanten heel wat te bieden. Zo kun je bij ons terecht voor snij-, schrap-, en schil- en verpakkingsmachines, weegunits. Een combinatie van een multiheadweger en een metaaldetector of labelaar is bijvoorbeeld geen probleem, maar net zo makkelijk voegen we die in samenwerking met de leveranciers toe aan een bestaande lijn", besluit Gerrit. "Op naar de volgende vijftig jaar!"

Voor meer informatie:
Gerrit Tijhof
Sismatec
Postbus 441 – 7600 AK Almelo
Twentepoort Oost 8 - 7609 RG Almelo
T.: 0031 (0)546 874111 (alg)
W.: www.sismatec.nl