Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aspergefeesten in Grubbenvorst 19 mei

Op zondag 19 mei, eerste Pinksterdag, vinden vanaf 11 uur op en rond het Pastoor Vullinghsplein in Grubbenvorst de traditionele Aspergefeesten plaats. Dit jaar pakt organisator Gewoën Grubbevors flink uit. Bezoekers worden uitgebreid geïnformeerd over de kweek, oogst en verwerking van de ‘koningin der groenten’. Daarnaast worden ook andere streekproducten gepresenteerd, is er een braderie en zijn er vele activiteiten.



Muziek op zaterdag

De zaterdag voorafgaand aan de Aspergefeesten staat in het teken van muziek. Op de kiosk op het plein zullen lokale en regionale jeugdige artiesten optreden. “Tijdens de brainstormavond die we een tijd geleden georganiseerd hebben, bleek dat de jeugd behoefte heeft aan een podium om hun muzikale talenten te laten zien” zegt John Jenniskens, voorzitter van Gewoën Grubbevors. “Dat podium bieden wij nu op de dag voor de Aspergefeesten”. De avond wordt afgesloten met een optreden van de Grubbenvorster All Stars Band.



Aspergefeest

Nadat schutterij St. Jan de feestelijkheden heeft ingeschoten (geopend), zullen de Aspergefeesten beginnen met een gezamenlijk dorpsontbijt. Het ontbijt wordt opgeluisterd door een concert van de plaatselijke harmonie St. Joseph. Daarna beginnen de braderie en de vele activiteiten.
Natuurlijk staat asperge centraal. Zo is er de infostraat Van zand tot klant met authentieke aspergebedden en machines. De gidsen van de aspergewandelroute zullen uitleg geven over het witte goud. Ook is er aspergekunst te zien en is de aspergekoets, die speciaal voor de Floriade is gemaakt, aanwezig. Verder zijn er tegen een kleine vergoeding vele aspergehapjes verkrijgbaar, onder andere in het Veldkeuken pop-up restaurant en wordt er een aspergeschil-wedstrijd gehouden

Preuf de streek

De regio Venlo is dit jaar Hoofdstad van de Smaak. Vandaar dat er naast de aspergestraat ook een Preuf de Streek-markt is. Regionale producenten van streekproducten zullen hun lekkernijen promoten en bezoekers laten proeven. Als klap op de vuurpijl zal de nationale opening van Taste Station van LTO Nederland plaatsvinden tijdens de Grubbenvorster Aspergefeesten. Het Taste Station biedt een verrassend inzicht in de passie van agrarische ondernemers in ons land. Bezoekers kunnen plaatsnemen aan een lopende band waar een boeiende rij smaakvolle amuses passeert. Bij de keuze van één ervan wordt aan de hand van fraaie beeldverhalen getoond hoe Nederlandse boeren en tuinders werken en zorgen voor smaakvolle ingrediënten van de gekozen amuses.

Publicatiedatum: