Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gebrs van Aarle heeft weer daslook

Gebrs van Aarle kan weer daslook leveren. Dit kruid is maar enkele weken per jaar (rond april) te verkrijgen. Daslook is familie van de uien en de knoflook en dat kun je ruiken ook! Deze bladgroente geeft namelijk een sterke knoflookachtige geur af. De langwerpige bladeren lijken nog het meest op het blad van een lelietje-van-dalen. Toepassingen Fijngesneden is daslook heerlijk door salades. Daslook is bijzonder geschikt om te roerbakken (4-5 minuten), maar wordt ook wel gekookt gegeten (3-4 minuten). Enkele ideeën:
- Rauw en in reepjes gesneden door salades
- Roerbakken met noten door de pasta
- Fijngesneden in bouillon
- Als onderdeel van een pesto
- Fijngesneden door marinades en dressings

Herkomst

Het blad groeit in Nederland, België en Duitsland meestal in het wild, in loofbossen. In ons land behoort daslook tot de beschermde planten en mag dan ook niet geplukt worden. In Duitsland is het zeer populair en bekend als Bärlauch (berenlook). Ook in sommige delen van Nederland wordt daslook berenlook genoemd. Beren zouden na het ontwaken uit hun winterslaap dit plantje als eerste eten.

Gezondheid

Daslook bevordert een goede spijsvertering, werkt preventief tegen hart- en vaatziekten en gaat (voorjaars)moeheid tegen.

Bestellen

Daslook is een bestelartikel. U dient rekening te houden met 1 à 2 werkdagen levertijd. Gebrs van Aarle heeft een aantal colli op voorraad zodat u direct aan de slag kunt!

Voor meer informatie:
Gebrs van Aarle B.V.
Van Leeuwenhoekweg 39
5482 TK Schijndel
Tel.nr. : (073) 544 19 19
Fax: (073) 547 72 55
E-mail
www.gebrsvanaarle.eu
Publicatiedatum: