Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exotische groenten uit Azië te veel gewasbeschermingsmiddelen

Exotische groenten en fruit uit Azië bevatten vaak te hoge concentraties aan resten van gewasbeschermingsmiddelen. In één derde van de Aziatische groentemonsters, die het Zwitserse 'Aargauer Amt für Verbraucherschutz' (AVS) heeft onderzocht, trof men een hogere concentratie aan resten van gewasbeschermingsmiddelen aan dan toegestaan.
 
Het slechtste was het gesteld met een Chinese broccoli uit Maleisië. Hierop trof men de resten van maar liefst zestien verschillende gewasbeschermingsmiddelen aan, zo schrijft het AVS in haar onlangs gepubliceerde jaarverslag van 2012. Een gezondheidsrisico kan bij zulke concentraties niet meer worden uitgesloten.
 
Het AVS onderzocht in totaal 45 monsters uit Azië. Daarvan overschreden er 15 de maximaal toegestane hoeveelheid aan resten van gewasbeschermingsmiddelen. Onder meer chilipepers uit Thailand, India en Sri Lanka en waterspinazie uit Thailand overschreden de maximumwaarden. Ook selderijbladeren en Chinese bieslook waren veel te sterk met gewasbeschermingsmiddelen belast.
 
Duitse en Europese groenten en fruit waren in het afgelopen jaar van goede kwaliteit, aldus het AVS.
 
Publicatiedatum: