Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse mini-komkommer verovert Verenigd Koninkrijk

De melothria scabra (Mexicaanse mini-komkommer) lijkt op een watermeloen en smaakt naar komkommer, maar heeft slechts de grootte van een druif. Het product is nu in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar via Suttons Seeds. Tom Sharples, senior tuinbouwmanager bij Suttons Seeds, zei dat de verkoop ongelofelijk goed gaat. "We hebben de zaden al vier tot vijf jaar in ons assortiment, maar tv-persoonlijkheid James Wong van het programma 'Grow your own drugs' (een populaire Britse tv-show) heeft de mini-komkommer bij het Britse publiek onder de aandacht gebracht. James werkte samen met Suttons om een zadenreeks ongewone eetwaren te produceren, waaronder de melothria scabra.



De mini-komkommerzaden zijn gereproduceerd in Nederland. De planten groeien erg snel: het duurt ongeveer drie maanden voordat ze vrucht dragen en ze zijn zeer flexibel. Sharples zegt dat ze in Zuid-Engeland buiten zouden kunnen groeien, maar dat ze verder naar het noorden in een kas moeten staan. Ze gedijen in verschillende bodemtypes en zijn makkelijk te telen.

Voor meer informatie:
Tom Sharples
Suttons Seeds
Tel: +44 1803 696375
E-mail: tom.sharples@suttons.co.uk
www.suttons.co.uk
Publicatiedatum: