Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Surexport levert jaarrond frambozen

Spanje kijkt terug op moeilijk aardbeienseizoen

Dit seizoen hadden Spaanse aardbeientelers veel last van het slechte weer. Door de vele regenval zijn er verliezen zowel in termen van kwaliteit als van volumes. Momenteel is het weer beter en is er nog hoop voor het laatste deel van de campagne. "Vorige week stopte het met regenen en we hopen dat de planten beter zullen presteren voor de laatste fasen van het seizoen", zegt Juan Joé Valls, salesmanager van Surexport. Spaanse aardbeien en frambozenexporteurs hadden ook een klein voordeel van het koude weer in Midden en Noord Europa. Er waren productieve vertragingen, maar de kasproductie in Nederland en België is toegenomen. Dus ze hebben niet veel tekorten geleden." Aardbeien
Surexport is gelegen in Almonte in de Spaanse regio Huelva. Dit is de grootste zachtfruitteler van Spanje. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de productie, verwerking en commercialisering van aardbeien en frambozen. De meest verkochte aardbeienrassen zijn Candonga, Sabrina en Spendour. En daarnaast bieden ze ook exclusieve rassen zoals Virtue en Victoria. Laatstgenoemden zijn ontwikkeld door een Californische instituut en Surexport heeft de rechten voor productie en commercialisering zowel in Europa als Noord-Amerika.

Virtue wordt gekenmerkt door grote kalibers en een conische, vrij symmetrische vorm. Met zijn rode kleur maakt het een zeer aantrekkelijk product voor het oog, maar ook de smaak is goed, aldus Juan. De Victoria staat vooral bekend om haar lange houdbaarheid waardoor het ideaal is om voor lange afstanden te exporteren. We willen inspelen op de behoeften van onze klanten. Surexport is er trots op dat ze de hele keten in de gaten kunnen houden.Frambozen
Frambozen worden net als blauwe bessen en bramen, weinig geconsumeerd in Spanje. Ze zijn voornamelijk bestemd voor de export. De belangrijkste frambozenrassen zijn Glen Lyon en Tulameen.  Radiance en Grandeur zijn de exclusieve rassen. Surexport kan jaarrond frambozen leveren.

De aardbeien en frambozen worden vermarkt onder de merknaam Doñarosa. Deze gaan voornamelijk naar de traditionele Europese markten. Daarnaast heeft Surexport de afgelopen jaren ook een toenemende vraag van uit andere landen uit Oost-Europa, Scandinavië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Voor meer informatie:
Juan José Valls
Surexport
P.I. Matalagrana. Almonte, Huelva. Spain
M: +34 658 867 029
T: +34 959 451 550
juanvalls@surexport.es
www.surexport.es


Publicatiedatum: 22-4-2013

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: