Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vanaf 16 april seizoen lang actie voor Ronald McDonald Huizen

Jaarlijkse opening van het Hollandse aardbeienseizoen

De derde dinsdag van april is het weer zover: op die dag, 16 april, vindt de officiële opening van het Hollandse aardbeienseizoen plaats. Verspreid over Nederland zijn er de hele dag weer verrassende acties. Deze nog jonge traditie, door telers zelf georganiseerd, is vanaf de introductie vorig jaar een groot succes. Wat alleen al blijkt uit het feit dat het aantal deelnemers is gestegen: van 25 naar 250 telers, ruim 85 procent van alle aardbeientelers in Nederland. Dit jaar is de seizoensopening ook de start van een seizoen lang geld inzamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.



Alleen al vanwege de troonswisseling die precies twee weken later plaats vindt, heeft de seizoensopening van ons zomerkoninkje dit jaar een extra bijzonder karakter. Daar gaan wij in de tussenliggende dagen en op 30 april zelf ook zeker aandacht aan besteden. Dat doen we onder meer in de jaarlijkse aardbeienrede, dit jaar toepasselijk omgedoopt tot de Kroonrede, die door telers in het hele land in het openbaar zal worden voorgedragen.

Actie voor Ronald McDonald Huizen

Maar minstens zo veel aandacht willen wij als aardbeientelers, en vaak zelf ouder van een kind, voor de actie die wij dit jaar houden voor de vijftien Ronald McDonald Huizen en twee Ronald McDonald vakantielocaties in ons land. Vanaf de derde dinsdag van april tot aan het eind van het aardbeienseizoen zamelen wij geld in voor dit goede doel, dat zorgt dat ouders bij hun zieke kind kunnen zijn.

Onze ondersteuning begint met ludieke veilingen van de eerste Hollandse aardbeien tijdens de officiële seizoensopening dag op 16 april, waarbij de opbrengst naar dit goede doel gaat. Aardbeientelers houden door het hele land ludieke verrassingsacties. Daarnaast worden ouders, broers en zussen van ernstig zieke kinderen die in de Ronald McDonald Huizen verblijven deze dag verwend met heerlijke Hollandse aardbeien. En worden er blanco cheques overhandigd aan de managers van de zeventien huizen.
 

Officiële opening

De officiële opening van het Hollandse aardbeienseizoen vindt plaats op 16 april om 15.00 uur in Amersfoort en wordt verricht door aardbeienteler Mark van Aert en Remke Brand, waarnemend directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Bij die opening hoort de belofte dat wij Hollandse aardbeientelers de komende maanden allerlei activiteiten organiseren om geld in te zamelen. In de hoop en verwachting aan het einde van het seizoen een mooi bedrag te overhandigen voor de Ronald McDonald Huizen.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun ouders dichtbij elkaar kunnen zijn. Zij bieden vijftien logeerhuizen bij ziekenhuizen aan (Ronald McDonald Huizen), acht huiskamers in de ziekenhuizen (Ronald McDonald Huiskamers), vier vakantieverblijven voor gezinnen met een gehandicapt kind (o.a. Ronald McDonald Kindervallei en Ronald McDonald Hoeve) en een uniek sportcentrum voor gehandicapte kinderen (Ronald McDonald Centre). Door sponsoring van bedrijven en particulieren en de inzet van circa 1.600 vrijwilligers is de eigen bijdrage voor deze voorzieningen gering.

Over Hollandse aardbeien

Het Hollandse Aardbeien-initiatief is een activiteit van, voor en door Hollandse aardbeientelers. Het doel is onze passie en liefde voor (het telen van) aardbeien te delen om van iedereen ware Hollandse aardbeienambassadeurs te maken. Dit doen we als telers zelf. Hiervoor hebben we een website www.hollandseaardbeien.nl, twitteraccount @aardbeiweetjes en Facebookpagina met daarop veel aardbeieninfo. Het meest opvallend zijn onze acties, zoals de jaarlijkse opening van het Hollandse aardbeienseizoen op de 3e dinsdag van april. Dit jaar draaien de acties om het gezonde aspect van de Hollandse aardbeien en de Ronald McDonald Huizen.

Publicatiedatum: