Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Cees den Hollander: "Overheid blijft sector steunen als we pro-actief blijven"

Fotoreportage Jaarvergadering Frugi Venta

Tholen - Op 10 april vond de Jaarvergadering voor de leden van Frugi Venta plaats bij het Corpus in Oegstgeest. Voorzitter Cees den Hollander vertelde dat Frugi Venta dit jaar diverse mooie resultaten heeft geboekt voor de sector en dat altijd met 'lean and mean' als uitgangspunt. "Ons doel is om van elke euro contributie twee of misschien wel drie euro te maken. Dit kunnen we realiseren door andere belanghebbende organisaties in de keten met gelijkwaardige inspraak, te trekken, door de subsidie van de overheid voor het topsectorenbeleid en ook de financiële bijdrage van de EU."

klik hier voor de fotoreportage

Als bedreiging ziet Cees dat de overheid zich steeds verder terugtrekt en de inhoudelijke sectorkennis van de ambtenaren afneemt. "Toch geloven wij dat de overheid bereid is om de sector te ondersteunen als we pro-actief zijn en telkens met nieuwe ideeën komen. Er zullen dit jaar diverse taken van het PT worden opgevolgd en er zal worden ingespeeld op de diverse veranderingen in de sector. Het wordt meer en meer duidelijk dat de echte toegevoegde waarde van de handelsonderneming de kennis van en relatie met directe afnemers is. In plaats van leverancier worden we een partner door de klant in alles te ontzorgen. Bij zo'n partnership is moderne technologie niet weg te denken. We moeten het gebruik van social media niet onderschatten."



"2012 heeft resultaten geboekt waar we trots op zijn. Voorbeelden zijn Fresh Corridor, het Huis van de Smaak bij Floriade waar we rechtstreeks contact hadden met de consument. De realisatie van Coolport Rotterdam bevindt zich in een vergevorderd stadium. Al meer dan de helft van de champignontelers is Fair Produce-gecertificeerd. Ook zijn we gestart met een sectoraal microbiologisch analyseprogramma, bijzonder daarvan is dat de risicoanalyse is afgestemd met Belgie en Duitsland. Tot slot is er na 5 maanden onderhandelen een nieuwe CAO voor de groothandel AGF tot stand gekomen."

Morgen lees je op AGF.nl de toespraak van directeur Gert Mulder over de introductie van Fresh Initiative.